Predau la Academia de Studii Economice, la Facultatea de Administrarea Afacerilor cu Predare în Limbi Străine. Înțeleg foarte bine problemele profesorilor precum salarizarea, birocrația, dorința firească de a avea parte de respectul cuvenit. Candidez la Senat din partea PNL Giurgiu și am discutat cu 600 de profesori din tot județul despre realizările și propunerile PNL în domeniul educației. Dialogul pe care l-am purtat arată prețuirea și respectul pe care îl avem pentru educație.
Profesorii sunt formatori de caractere. Trebuie să ne îndepărtăm de modelele greșite din societate și să punem iar omul educat în centrul modelelor de urmat. Profesorii, prin exemplul lor, devin modele de comportament, influențând caracterul și atitudinile elevilor.
Guvernul Nicolae Ciucă a majorat salariile profesorilor, iar programul PNL prevede egalarea acestora cu cele din sănătate în următorii patru ani. De asemenea, PNL va reduce birocrația în domeniul educației.
Acestea sunt măsuri care reflectă respectul și aprecierea pe care societatea le datorează cadrelor didactice.
Pentru administrația liberală a județului Giurgiu educația chiar este o prioritate. Am accesat tot ceea ce se putea pentru finanțarea educației din Giurgiu, nu am ratat nicio oportunitate, fie că a fost vorba de fonduri UE sau fonduri naționale. Am obținut finanțare pentru campusul dual liceal și universitar regional, unde tinerii vor învăța o meserie. 30 de școli din județ sunt incluse în programul „Masă Sănătoasă”, comparativ cu niciuna acum patru ani sub conducerea PSD. 53 de unități de învățământ sunt incluse în Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS). Primarii liberali au obținut fonduri pentru construirea și reabilitatarea unor grădinițe și școli în toate comunele din județ.
75,2% dintre elevii care s-au prezentat, în județul Giurgiu, la Evaluarea Națională, au luat medii peste 5. Județul Giurgiu este acum pe locul 14 la nivel național, după ce în 2020 era pe ultimul loc. Profesorii din județ merită toate felicitările pentru efortul depus în beneficiul elevilor.
Este un efort de echipă, iar eu mă implic constant atât ca profesor, cât și în toate funcțiile deținute. Când vorbesc de educație, mă refer inclusiv la educația financiară. 11 aprilie este Ziua Educației Financiare, instituită printr-un act normativ inițiat de mine. Avem acum o strategie națională de educație financiară. Îmi doresc ca tinerii să învețe să-și protejeze economiile, să evite capcanele financiare, să gestioneze riscurile și să facă alegeri financiare înțelepte. Educația financiară contribuie la formarea cetățenilor capabili să respingă politicienii demagogi și să evalueze promisiunile partidelor.
Ca parlamentar, am organizat zeci de vizite la Parlament pentru copiii din județ, pentru a-i familiariza cu procesul democratic, și am donat ghiozdane și rechizite elevilor din medii defavorizate pentru a combate abandonul școlar.
Ziua Națională a Lecturii, sărbătorită pe 15 februarie, a fost instituită printr-o lege pe care am inițiat-o, și este o lege care reglementează organizarea de evenimente de încurajare a lecturii. Statisticile arată că 68% dintre români nu au citit o carte în ultimul an, 20% citesc o dată pe lună și doar 8% citesc zilnic.
Suntem singurul partid în Giurgiu care are un astfel de dialog cu profesorii. Suntem în aceeași echipă cu dascălii pentru pregătirea elevilor, tinerilor, cetățenii de mâine care prin educație vor fi independenți financiar și vor avea o viață mai bună. Inovația, valorile europene, libertatea, dar și cunoștințele financiare, însușirea unor valori precum libertatea economică, inițiativa, economia de piață, piața liberă vor duce la prosperitatea copiilor de azi.
Articol comandat de către PNL Giurgiu, cod mandatar financiar 11240002, executat de SC Actual Media Press SRL
Post your comments