Două unităţi de învăţământ din comuna Clejani sunt primele unități de educație din judeţul Giurgiu care beneficiază de capacități proprii de producere a energiei.
În data de 28 octombrie, a fost finalizat și a fost pus în funcțiune proiectul de instalare de panouri fotovoltaice pentru Școala Profesională şi Grădinița din Clejani în cadrul Programului “România Curată”.
Investiţia face parte dintr-un proiect al „Asociației pentru Energie Curată și Combaterea Schimbărilor Climatice”, în colaborare cu primăria comunei Clejani
” Suntem localitatea din judeţul Giurgiu cu cei mai mulţi copii şcolari şi preşcolari. Aşa cum am spus de mai multe ori, educaţia copiilor din Clejani reprezintă principala mea preocupare.
Acest proiect aduce avantaje economice, prin reducerea costurilor de energie pe termen lung, și este un exemplu de sustenabilitate, promovând un model educațional ecologic.
Mulţumim Asociației pentru Energie Curată și Combaterea Schimbărilor Climatice pentru că au fost şi sunt alături de noi şi pentru toate proiectele lor care contribuie la un mediu mai sănătos, mai curat”, ne-a declarat Florin Nidelea, primarul comunei Clejani.
Prin aceasta investiţie, cu ajutorul energiei generate de panouri, se previne, anual, producerea a peste 12 000 kg CO2, echivalentul unei cantități de CO2 utilizate de aproximativ 500 arbori din regiunea respectivă în fiecare an.
Cu acest prilej, în mod simbolic, reprezentanţii „Asociației pentru Energie Curată și Combaterea Schimbărilor Climatice” şi primarul Florin Nidelea au plantat câţiva brăduţi ,în cadrul programului “Plantăm pentru Viitor”.
Post your comments