Curs Erasmus+ – Barcelona Spania- Școala Gimnazială Nr.7, Giurgiu Proiect Nr.2023-1-RO01-KA121-SCH-000119980

2-1În perioada 16-20 iulie 2024, cinci cadre didactice din Școala Gimnazială Nr.7 au participat la cursul ”Conflict Management, Emotional Intelligence and Bullying Prevention”, Barcelona, Spania.
Cursul a venit în sprijinul profesorilor care doresc să înțeleagă dinamica grupului și modul în care aceasta poate afecta grupa de elevi. Tensiunile dintre elevi pot interfera cu învățarea și pot crea un mediu școlar nefavorabil.3
Participanții au învățat despre diferitele tipuri de conflict și prin activități practice care pot fi utilizate imediat în sala de clasă, și-au dezvoltat capacitatea de a modela și de a încuraja ascultarea activă, empatia și alfabetizarea emoțională.
De asemenea, participanții au avut posibilitatea, prin activități practice și joc de rol, de a conștientiza comportamentul emoțional al elevilor și și-au îmbunătățit abilitățile de a întări relațiile la nivelul clasei și de a crea un climat pozitiv în școală atât pentru profesori cât și pentru elevi.
La curs au participat 5 cadre didactice din Giurgiu, România, 2 inspectori de la ISJ Sibiu, România, 2 cadre didactice din Italia, 2 cadre didactice din Estonia, 1 cadru didactic din Cipru și un cadru didactic din Polonia, fapt care a facilitat realizarea de noi contacte pentru viitoare proiecte europene.
4Pe lângă activitățile de la curs, au avut loc și activități de cunoaștere a culturii și civilizației catalane, printr-un tur ghidat în Barcelona și în cartierul Gracia și vizitarea unor obiective importante.
La finalul cursului, participanții au primit certificate Europass și certificate de participare.


Publicat  :  iulie 29, 2024

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare