Încă de la începutul anului, oamenii politici şi „persoanele bine informate” din Giurgiu dau ca sigure pentru aceasta primăvară câteva surprize neaşteptate în politica din Giurgiu.
Sunt anunţate regrupări de forţe, revenirea unor politicieni care în ultimii ani au stat în umbră, candidaţi surpriză pentru alegerile din anul 2016.
Una dintre surprizele pregătite v-o prezentăm astăzi în exclusivitate.
În urma unor negocieri intense, Vasile Blaga a acceptat revenirea în PNL Giurgiu, prin uşa PDL, a lui Daniel Fiţa. Sunt zvonuri că pasul următor este chiar înlocuirea actualului copreşedinte PNL cu Daniel Fiţa.
Din grup ar trebui menţionat şi Bogdan Cantaragiu, deocamdată acesta preferă să stea în umbră, pe motive de incompatibilitate cu nea’ Mihai, primarul de la Mihăileşti.
Săptămâna trecută Daniel Fiţa şi-a anunţat demisia din funcţia de secretar general al PMP şi totodată din partid. Deşi încă nu a semnat adeziunea, este deja membru de facto al noului PNL. El are sarcină de la Vasile Blaga să recupereze cât mai mulţi lideri din fosta oaste a PDL.
Daniel Fiţa este nasul lui Bogdan Cantaragiu, care are o relaţie cu totul specială cu Vasile Blaga: o vilă în complexul de vile pe care Cantaragiu le-a construit la Buftea.
Vasile Blaga este strâns legat şi de nea’ Mihai, acesta având mereu uşa deschisă la liderul PNL. Daniel Fiţa a fost – nu ştim sigur care este situaţia în prezent – consilier personal al primarului de la Ghimpaţi, Costel Carapanceanu.
Acelaşi Daniel Fiţa are o relaţie forţe bună cu Vasile Blaga: timp de câteva luni a fost consilier al acestuia în perioada în care era ministru de interne. Mai mult, Daniel Fiţa este născut în Beiuş, judeţul Bihor, judeţ de unde provine şi Vasile Blaga. Între Petrileni, localitatea în care s-a născut Vasile Blaga şi Beiuş, sunt doar câţiva kilometri.
Cunoscând toate acestea, poate fi înţeleasă şi ascensiunea lui Daniel Fiţa, de la un simplu profesor la Liceul Industrial nr.1 Beiuş, până la funcţia de subprefect al judeţului Giurgiu.
După ce părăseşte în anul 1992 învăţământul, în anul 1994 Fiţa intra în Poliţia militară. Peste numai 2 ani se transfera la Radio România Internaţional, în funcţia redactor politica externă. Şi aici stă doar 3 ani, merge la primăria sectorului 1, ca şef de serviciu. Următorul salt în cariera este Ministerul Administraţiei şi Internelor, la tătucul Vasile Blaga.
În august 2005 merge la Gardă naţională de mediu, purtător de cuvânt şi consilier.
Întâmplător, dar mai repede nu, aici se transfera odată cu preluarea conducerii de către Silvian Ionescu, lider mason care a activat înainte de 1989 ca ofiţer de spionaj, în cadrul Centrului de Informaţii Externe.
În 2009 Daniel Fiţa este numit subprefect al judeţului Giurgiu.
La alegerile parlamentare din anul 2012 a candidat pentru un post de senator pe colegiul II, din partea ARD, avându-l ca adversar direct pe Lucian Iliescu (USL).
După cum se poate observa cariera acestuia a fost tot timpul în ascensiune, cu siguranţă aşa se va întâmpla şi în noul PNL.
Post your comments