Şedinţa Consiliului judeţean de marţi 23 decembrie, ne-a confirmat încă odată ceea ce bănuiam de mult; unii dintre consilierii judeţeni i-au cuvântul în plen doar pentru a se afirma în fata liderilor de partid, dar în momentul în care se ajunge la vot nu prea ştiu ce votează. Sau votează, total neconform principiilor pe care le-au susţinut în luările de cuvânt.
Exemplu concret: în şedinţa de marţi, mulţi dintre consilieri au făcut teoria acordării ajutoarelor financiare de către Consiliul judeţean:
Constantin Buduru: Este necesar să restricţionăm aceste ajutoare, Consiliul judeţean s-a transformat în Direcţia de asistenţă socială şi protecţie a credinţei. Pentru anul viitor, trebuie să stabilim un regulament concret.
Constantin Basangiac: Nu am avut niciodată nimic cu persoanele fizice ce solicita ajutoare. Sunt însă persoanele juridice ce se pot descurca şi fără aceste sprijine financiare.
Vasile Mustățea: A devenit o practică, ca la fiecare sărbătoare, fel de fel de asociaţii şi fundaţii să ceară sprijin financiar. Nu se mai poate aşa. Au fost doar câteva dintre intervenţii care au solicitat un regulament clar pentru acordarea acestor ajutoare şi necesitatea unei diferenţieri între cererile venite din partea persoanelor fizice, ce au diverse probleme de sănătate şi „aiurelile” din mintea unor iniţiatori de fundaţii şi asociaţii pe banii contribuabililor.
Când s-a ajuns la momentul votului ,s-a demonstrat încă odată ca una vorbesc şi alta fumează consilierii judeţeni.
Toate propunerile de sprijin financiar pentru asociaţii au trecut cu suma propusă, reducerile s-au făcut la persoanele cu grave probleme de sănătate.
Cel mai emoţionat caz a fost prezentat de consilierul PLR Andrei Ovidiu: un bărbat, în vârstă de 43 de ani, unic întreţinător de familie care suferă de o boală nemiloasă. Avea nevoie de 250 de milioane de lei, pentru o prelungire a vieţii. Consilierii au aprobat, la propunerea preşedintelui Vasile Musățea doar 90 de milioane, urmând să vadă ce mai decid în ianuarie.
Asociaţia pensionarilor PSD, cum a definit-o chiar preşedintele Consiliului judeţean a primit însă 70 de milioane de lei, atât cât au cerut. Pentru o chermeză de sărbători.
Toţi banii solicitaţi i-au primit şi celelalte asociaţii, mai mult sau mai puţin puse în slujba partidelor politice.
După şedinţă de marţi a Consiliului judeţean, am rămas cu impresia că sintagma „România lucrului bine făcut” a fost percepută de către unii ca o strângere mâna între reprezentanţii PSD şi PNL, doar pentru propriile interese.
In limbajul cartierului, relaţia dintre PSD si PNL, la nivelul Consiliului judetean, poate fi cuprinsa in sintagma: „Iţi fac eu,ca sa îmi faci si tu ! „
Cristina Rotaru, Claudiu Cimpoeru
Post your comments