Dumitru Gavrilă rămâne vicepreşedinte al Consiliului judeţean! Noua majoritate este în căutarea „trădătorului”!

gavrila mustatea consiliu ok

Până la urma dreptatea şi adevărul înving, oricât ar fi dracu de negru, iar lumea politică este întruchiparea cazanului cu smoală a lui Michiduţă.Ar fi fost nedrept că Dumitru Gavrilă să fie schimbat ieri din funcţie şi, cu siguranţă, aşa a gândit în sufletul său fiecare persoană prezentă în sala de şedinţe a Consiliului judeţean. Nu poţi să schimbi un om, cu şase ani de experienţă de vicepreşedinte în spate, doar pentru simplul fapt că unii consilieri, până mai ieri aliaţi şi colegi şi-au revizuit opiniile politice. Sau poţi să o faci, dar să declari sincer şi deschis că urmăreşti un interes politic, nu să te ascunzi în spatele unor motivaţii administrative, pline de penibil.

Şedinţa de ieri, 20 octombrie era aşteptată cu sufletul la gura de multă lume: consilieri, aparat administrativ, părţi co interesante, jurnalişti. O schimbare de vicepreşedinte la consiliul judeţean nu se întâmplă în fiecare zi, iar spectacolul a fost unul pe măsură.
Ultimele zile au fost unele tensionate pentru fiecare tabără, negocieri, promisiuni, scenarii peste scenarii. Fiecare consilier judeţean a fost sunat, din ambele părţi, numai Constantin Buduru spunea, parcă cu regret:” I-a sunat pe toţi, numai pe mine nu m-a sunat nimeni!”

gavrila mustatea consiliu (3)

Primii au mutat membrii noii majorităţi, prezentat în timpul şedinţei o hârtie din partea Instituţiei Prefectului a atacat în contencios administrativ Hotărârea consiliului judetan de validare a mandatului consilierului PDL Viorel Micica. Cu susţinerea secretarului judeţului Florian Dinu, cei de la PSD, PLR şi PC au câştig de cauză, Viorel Micica nu are drept de vot.
„-Florian Dinu-Domnul Micica nu votează.
– Vasile Mustatea-Ba, votează!
Florian Dinu-Ba, nu!”

Se refac calculele, cei de la PNL au pierdut un vot, care se adăugă la cele ale lui Dumitru Gavrilă şi Vasile Mustatea care nu pot vota la propunerea de schimbare. Majoritatea are 15 voturi iar opoziţia 11.

Avocatul Constantin Ciobanu, de curând declarat independent anunţa că nu îşi recunoaşte semnătura aflată pe procesul verbal de convocare a şedinţei, aceasta i-ar fi fost falsificată.
Urmează ameninţări cu plângeri penale de fals şi uz de fals. Într-un târziu consilierul PC Constantin Basangiac îşi asumă fapta, a semnat din greşeală în dreptul colegului său.

gavrila mustatea consiliu (4)

Jocul de şah continuă, sau, mai bine zis războiul, liderul PLR Toma Petcu şi vicepreşedintele PSD Alexandru Andrei, urmăresc pe margine desfăşurarea ostilităţilor. Mai transmit din când în când instrucţiuni „soldaţilor”.

Se ajunge în sfârşit şi la confruntarea finală, punctul 4 de pe ordinea de zi, ce vizează eliberarea lui Dumitru B. Gavrilă din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului judeţean. Expunerea de motive invocată de către consilierii PSD, PLR şi PC este prost şi hilar întocmită. Sunt invocate nerealizări de ordin administrativ, că nu a ţinut audienţe, că nu a avut întâlniri cu cetăţenii, etc, iar conform Regulamentului de funcţionare al Consiliului judeţean măsură înlocuirii vine ca o sancţiune disciplinară, unde este nevoie de votul a două treimi din numărul consilierilor.

gavrila mustatea consiliu (5)

Realizând în ultimul moment greşeala făcută, Cristian Marciu, liderul de grup PSD solicita că motivele înlocuirii să nu mai fie considerate ca o sancţiune ci de natură politică. I se alătura Constantin Buduru: „Domnul Gavrilă ne-a convins că şi-a îndeplinit funcţia corect şi atunci vrem să-l înlocuim politic. Astăzi am aflat şi noi de realizările vicepreşedintelui, sincer nu le cunoşteam.”
Cei de la PSD propun un amendament prin care spun că înlocuirea este motivată politică. Lipseşte însă expunerea de motive. În hărmălaia creată amendamentul nici nu este supus la vot. Din acest moment a fost clar că majoritatea a pierdut tactic luptă, deşi mai puţin la număr cei de la PNL au venit mai bine pregătiţi şi cu o cunoaştere mai bună a legii. În orice variantă aceştia câştigau, dacă nu aveau numărul necesar de voturi invocau majoritatea de două treimi, dacă aveau şi, cu siguranţă ştiau că au, numărul de voturi cerut acceptau majoritatea simplă pentru a stopa orice discuţie.

gavrila mustatea consiliu (6)

S-a trecut în cele din urmă la votul secret. Multora din presă ne-a amintit de atmosfera din 2004, când Victor Boiangiu a devenit preşedinte al Consiliului judeţean în urma trădăriilor din ultimul moment ale lui Dascălu şi Ionel Dinu.

Încă odată s-a demonstrat că istoria se repetă: deşi se bazau pe 15 voturi, majoritatea a avut doar 14, iar cu 14 voturi pentru şi 12 împotriva proiectul de hotărâre a picat.
După 4 ore de şedinţă, starea de spirit din cele două tabere era total diferită: în timp ce Vasile Mustatea a izbucnit la anunţarea votului:”Am învins, am învins!’, mulţi dintre consilierii majorităţii au rămas minute în şir pironiţi în scaune, întrebarea aflată pe buzele tuturor fiind ” Cine a trădat?”.

gavrila mustatea consiliu (7)


Publicat  :  octombrie 22, 2014

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare