Cum ne petrecem timpul atunci când iarna ne ține în casă?

relaxing-1979674_1280

 

Iată că abia a trecut Black Friday (sau poate că unele magazine încă mai țin campania deschisă) și iarna se pregătește să își intre în drepturi. Mai ales că de luni (27 noiembrie 2017) se anunță burniță, conform specialiștilor noștri dedicați datelor meteo din orașul nostru.

Așadar, cum ne vom pregăti pentru această iarnă? Și aici nu ne referim la pături în plus, ba chiar lăsăm și grija facturilor deoparte, ci doar ne referim la acele activități pe care le vom putea face seara când ajungem acasă. Cu siguranță în parc nu vom putea ieși, iar la pârtie s-ar putea să fie înghesuială.

Am putea să facem plimbări în oras, sau poate am vizita capitala, dar la temperaturile scăzute ale acestei perioade, oare chiar avem chef de așa ceva? Cel mai probabil, comfortul de acasă ne face cu ochiul.

bath-2562327_1280

 

O baie relaxantă, sau poate o lectură bună? Aceste lucruri te-au convins deja să stai acasă și să nu înduri frigul de afară? Deși, chiar și dacă nu era frigul de afară, aceste activități tot erau foarte, foarte tentante. Și, de ce să evităm subiectul, am putea să stăm comozi pe canapea (sau în pat) și să ne bucurăm de internet, fie de pe telefon, tabletă sau laptop. Doar abia a trecut Black Friday, nu? Este posibil ca acest articol să îl citești deja de pe noul tău cadou.

Desigur, ai putea argumenta despre faptul că mai există și televizorul, dar internetul în ziua de astăzi este cu mult peste ceea ce oferă un clasic televizor. Sigur, la televizor poți vedea emisiunile preferate la timp, dar în afară de acest lucru mai are vreun avantaj? Nu și cu toată libertatea pe care ne-o oferă internetul.

De aceea, ne-am gândit pentru tine la câteva activități care să te țină ocupat(ă) iarna aceasta, folosind puterea internetului.

Anul 2017, spre exemplu, a fost un an prolific pentru industria cinematografiei, cu foarte multe lansări. Acum, dacă tot vine luna decembrie, avem șansa să ne uitam la cele mai bune dintre ele. Dacă nu știi care sunt aceste ultime lansări, te informăm că mereu ai la dispoziție un top al filmelor lansate în fiecare an.

La fel cum poți și re-urmări emisiunile preferate din acest an. Fie că sunt presărate cu umor, sau cu ingrediente care mai de care mai exotice, aceste emisiuni le avem la dispoziție oricând și oriunde există internet. Indiferent dacă vorbim despre site-urile oficiale ale posturilor TV, sau despre clasicul Youtube, poți spune lejer că am acoperit funcțiile televizorului.

Mai trebuie să menționăm domeniul jocurilor video lansate în 2017? Iarăși, am avut parte de un an fulminant, cu foarte multe lansări care au dus titlurile consacrate la următorul nivel sau chiar un aer complet nou. Dacă tot va trebui să stăm acasă, măcar să o facem în mod dinamic și în format 4k HD.

Sau poate că vrei doar să savurezi o carte bună? Chiar weekendul acesta se organizează festivalul Gaudeamus 2017, cel mai mare festival de carte de anul acesta. Iar acum, multumiță cărților în format electronic, putem avea acces la o bibliotecă întreagă, totul la un click sau o atingere distanță.

„Dar dacă nu suntem pasionați de jocuri și de televizor? Poate vrem doar să petrecem timp de calitate? Poate vrem doar să facem să treacă timpul? Poate vrem să jucăm ceva simplu, care să ne aducă zâmbetele pe față fără prea mari complicații. Sau poate că suntem pasionați de jocuri cu cărți, sau poate chiar de sporturi cu cărți. Sau poate că vrem să ne simțim ca Nero, Claudius sau Caligula, care au fost atât impărați romani cât și unii dintre primii oameni care au dus jocurile cu cărți la nivel de artă.

tic-tac-toe-1777815_1280

De fapt, majoritatea jocurilor video încep să fie încadrate în categoria sporturilor electronice. Asta pentru că acum avem posibilitatea de a petrece din ce în ce mai mult timp în comunitățile on-line, și de a deveni din ce în ce mai buni, în cadrul turneelor on-line.

Dacă ar fi să luăm drept exemplu sportul menționat mai sus, putem observa faptul că interesul românilor este în continuuă creștere față de competițiile on-line. Chit că vorbim despre jocuri amicale, unde toată lumea are de câștigat prin petrecerea unui timp de calitate, sau că vorbim despre turnee virtuale organizate de către pasionați, aceste comunități sunt în creștere constantă. Iar acum se așteaptă o creștere și mai mare, mulțumită vremii nu foarte prietenoase de afară.

Așadar, indiferent de cât de năprasnică va fi vremea de afară, modalitățile de petrecere a timpului liber sunt ample. Și toate acestea mulțumită internetului. Internet care ne permite să vizionăm filme, să citim cărți, sau să ne jucăm cu cărți, sau să ne bucurăm de jocuri video. Câteodată, spiritul de competiție se reunește cu plăcerea unui joc online și a unei comunități strânse, sub forma unei singure activități. Alteori, tot ceea ce ne dorim este să ne odihnim și să ne simțim bine fără a face mare lucru. Pentru acest scop, o pereche de căști și o muzică bună vor completa rețeta răsfățului tău.

christmas-2947257_1280

Rețeta pe care o vei completa tu în final, noi doar am venit cu ingredientele. Le-am selectat pentru tine, cu multă grijă și considerare. Pentru că atunci când vine vorba de timp de calitate, petrecut acasă la căldură, tratăm lucrurile la modul cel mai serios.


Publicat  :  decembrie 19, 2017

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare