Şase cadre didactice au primit mandat de reţinere pentru 24 de ore, iar în cazul altor 62 de persoane (profesori, directori de unităţi şcolare, elevi şi părinţi) a fost începută urmărirea penală.
Acuzaţiile sunt: dare de mită, luare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu.
Acesta ar fi rezultatul acţiunii de marţi a procurorilor giurgiuveni, vizând fraudarea rezultatelor examenului de bacalaureat din anul 2013, sesiunea august septembrie.
Din acest întreg angrenaj infracţional, prin care mai mult de 100 de lucrări de examen au fost supraevaluate, au făcut parte profesorii şi învăţătorii supraveghetori, profesorii din comisiile de corectare, directorii de unităţi şcolare, părinţi şi elevi. În fond, în complicitate cu unele cadre didactice din comisiile de supraveghere, lucrările plecau spre corectare cu anumite semne distincte, iar, pe baza acestora, unii profesori corectori stabileau note mult mai mari decât baremul de corectare.
Cadrele didactice reţinute marţi pentru 24 de ore sunt: Adrian Constantinescu, profesor de matematică şi fost director la Liceul Tehnologic Ion Barbu, Niculae Nicoleta, profesor de chimie, fost director la şcoală nr.8, Iacob Adriana, profesor biologie, fost director Liceul Tehnologic Călugăreni, Martac Elisabeta, profesor de limba romana la şcoală nr 10, precum şi două învăţătoare: Ivan Lucica şi Silvia Nicolae.
În această perioadă procurorii încearcă să identifice toate persoanele implicate şi cât de sus a ajuns acţiunea de corupţie.
Oricum, acesta nu este singurul scandal ce vizează învăţământul giurgiuvean, în curând un alt fost director de unitate şcolara urmează a fi pus sub acuzare pentru infracţiunea de fals şi uz de fals.
Dar, tot răul spre bine, poate aşa se va face curăţenie şi în învăţământul din Giurgiu.
Post your comments