Zona Liberă Giurgiu continuă să fie atractivă pentru investitori

Liviu cartojan

În acest moment în Zona Liberă Giurgiu îşi desfăşoară activitatea aproximativ 100 de agenţi economici. Majoritatea acestora, aproximativ 80%, activează în domeniul producţiei, restul în comerţ, în principal în relaţie cu ţări care nu fac parte din Uniunea Europeană.
Datele au fost prezentate de către Liviu Cartojan, directorul Zonei Libere Giurgiu SA, în cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o miercuri, 7 august:
” Avem în Zona Liberă o societate comercială ce aduce mărfuri pe tiruri tocmai din Iran şi reprezintă mai mulţi agenţi economici din estul Europei pentru articole sportive. Se descurcă foarte bine, acum a participat la o licitaţie de concesiune şi vrea să investească în construirea unei hale de 3 mii de metri pătraţi. De asemenea, în ultimul an avem din partea utilizatorilor o investiţie de 5 milioane de euro, aceştia lucrează într-un domeniu de nişă, este vorba de piese şi matriţe pentru industria aviatică şi industria auto de vârf. Mol România a dezvoltat calea ferată făcută de către Vixon, au un terminal propriu şi vor construi un nou rezervor de carburant.
Sunt firme din Turcia, Iran, Israel, Rusia, care dezvoltă activităţi economice cu firmele ce îşi desfăşoară activitatea în Zona Liberă. Sperăm să dezvoltăm un parteneriat şi cu firme din China, au fost mai multe tatonări, dar nu am reuşit să legăm ceva concret. Vom încerca, deoarece am observat că interesul din partea lor este destul de mare.
În prezent firmele care îşi desfăşoară activitatea în Zona Liberă Giurgiu au aproximativ 1500 de angajaţi şi sperăm că numărul acestora vă creşte prin dezvoltarea noilor investiţii”, a declarat Liviu Cartojan, directorul Zonei Libere Giurgiu SA.


Publicat  :  august 7, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare