ZIUA SFÂNTULUI NICOLAE, SĂRBĂTORITĂ LA CENTRUL DIN MIRONEȘTI

 

mironesti 1-1Capela din curtea Centrului pentru persoane vârstnice Mironești a fost gazdă primitoare pentru enoriașii din sat cu ocazia zilei Sfântului Nicolae, în acest lăcaș de cult fiind oficiate slujbe religioase de preotul Centrului, Alexandru Grigore, împreună cu ieomonah Ioan Iacob, slujitor al Mănăstirii Comana. Enoriașii din sat au participat la slujbe alături de persoane vârstnice instituționalizate în Centrul pentru persoane vârstnice Mironești, structură rezidențială din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu.mironesti 1

Cu binecuvântarea PreaSfințitului Ambrozie, Episcopul Giurgiului, slujbele au fost oficiate la capela din incinta căminului pentru persoane vârstnice, pentru că la biserica din satul Mironești, care este monument istoric, se fac lucrări de restaurare. Și slujbele oficiate de Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, care este ziua hramului bisericii din sat, ca și celelalte slujbe oficiate în cursul acestui an la capelă reprezintă o dovadă a faptului că acest cămin este deschis spre comunitate. Multumesc pentru susținere conducerii D.G.A.S.P.C. Giurgiu și conducerii centrului precum și tuturor ostenitorilor care ne-au ajutat la înfăptuirea acestor fapte socal- filantropice , a declarat preotul Centrului pentru persoane vârstnice Mironești, Alexandru Grigore.

mironesti 3Cu ocazia zilei Sfântului Nicolae, din partea bisericii Mironești, prin grija preotului Alexandru Grigore, elevilor din sat le-au fost dăruite rechizite și dulciuri iar localnicilor prezenți la slujbă, pachete cu alimente de bază.

mironesti 2Atât beneficiarilor de servicii sociale din cămin cât și enoriașilor din sat prezenți la slujbă le-a fost oferit un prânz pregătit în bucătăria căminului .


Publicat  :  decembrie 6, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare