” Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Românești „- sărbătorită în Piaţa Centrală din Giurgiu

1

Piața Centrală din municipiul Giurgiu a găzduit, joi, 10 octombrie 2019, manifestările dedicate Zilei Naționale a Produselor Agroalimentare Românești.
Evenimentul, aflat la a III – ediţie, este organizat de către Direcția pentru Agricultură Județeană Giurgiu, cu sprijinul Consiliului Judeţean, Instituţiei Prefectului şi Primăriei Giurgiu.
Acţiunea reprezintă mijlocirea întâlnirii dintre producător și consumator, în scopul promovării produselor romanești, a păstrării tradiției și obiceiurilor străvechi, dar și a întoarcerii consumatorului către ceea ce ne caracterizează în materie de gastronomie românească.
” Deschidem şi anul acesta a III-a ediţie a ” Zilei Naţionale a produselor agroalimentare romaneşti. Această zi este stabilită prin legea 168, tocmai în ideea de a determina şi informă consumatorii că produsele tradiţionale romaneşti sunt de calitate şi merită să le consumăm.”– a declarat, la deschiderea manifestărilor, Petra Ochişor, director al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Giurgiu.
Prezent la eveniment, primarul Nicolae Barbu a încurajat giurgiuvenii să consume produse agroalimentare romaneşti de calitate, judeţul nostru având un potenţial important în acest domeniu:
” Vreau să felicit ministerul agriculturii, prin direcţiile judeţene, pentru această iniţiativă. Suntem un popor bogat, dar, de multe ori nu vrem, ori nu reuşim, să prezentăm această bogăţie tuturor care vor să ştie ceva şi despre noi. Avem produse bune, produse tradiţionale, produse organice. Vreau să felicit pe toţi aceşti truditori ai pământului, care an de an vin în faţa noastră cu o ofertă tot mai bogată, ne prezintă mărfuri foarte bune.”3 2


Publicat  :  octombrie 11, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare