Vom avea Mc Donald’s la Giurgiu?

MC-donalds

În cadrul primei conferinţe de presa din acest an, primarul Nicolae Barbu a mărturisit în premieră că a intenţionat să faciliteze deschiderea unui restaurant MC Donald’s pe terenul poziţionat vis-a vis de Spitalul judeţean:” Eu am vrut să deschid un McDonald’s.Au venit, au făcut studiul de piaţă şi au spus că este OK. Nu am terenul. Până se rezolvă problema cu Consiliul judeţean, mai durează.”
Este de apreciat, deşi iniţiativă nu s-a materializat, că Nicolae Barbu a reuşit să convingă un investitor să deschidă un astfel de restaurant în Giurgiu, dat fiind că este cunoscută politica McDonald’s de a nu deschide locaţii în oraşe cu mai puţin de 100 de mii de locuitori.
Primarul Nicolae Barbu s-a referit şi la posibilitatea ca în Giurgiu să se investească în viitorul apropiat într-un loc de recreere de tip mall:”Mall-ul îl face un investitor. Am primit foarte multe mesaje pe facebook, de ce nu faceţi un mall, de ce trebuie să mergem la Bucureşti? Credeţi că Giurgiu are forţă financiară să îşi permită să meargă într-un mall, cu preţuri mari? Îşi permite doar o anumită categorie socială, care oricum merge la Bucureşti.
Îl scoţi pe giurgiuveanul care obişnuit să meargă la Băneasa, că acolo este pelerinajul şi la Afi Palace, şi-l convingi să rămână în Giurgiu? ”
Cele mai profitabile afaceri în Giurgiu sunt făcute de către hipermarketuri, giurgiuvenii fiind obişnuiţi să-şi cheltuie banii pe mâncare:”Hipermarketurile reprezintă un alt fenomen. Românul, are nu are, cheltuie pe mâncare. Asta este clar. Facem o paralelă. Mergeţi în perioada sărbătorilor de iarnă în Germania sau în Austria şi o să vedeţi ce îşi pune neamţul în coş: un iaurt, o bucăţică mică, trei feliuţe. Mergeţi şi la noi, el cu un căruţ, ea cu un căruţ. Au făcut ăştia la glume şi parcă le ia Dumnezeu minţile.Ne batem pe crătiţi şi pe tigăi, ceva de speriat. Este ieftină, că este redusă. Dar nu îşi pune problema dacă îi trebuie sau nu.”


Publicat  :  ianuarie 15, 2015

Related Articles

2 comentarii

  1. dani

    Daca tot avem un teren mare si liber aproape de centrul orasului, de ce sa continuam sa il folosim ca spatiu pentru targuri sezoniere? Trantim frumos un McDonalds pe el si aia e.

  2. DANA

    Ati intrat vreodata in Spitalul Judetean Giurgiu? De McDonalds si Malluri avem nevoie? Oamenii mor cu zile in spitalul ala!!

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare