Veniturile copiilor sunt impozitate de către guvern!

impozitare

Executivul a adoptat o hotărâre de guvern privind reglementarea prestării de către copii a activităţilor remunerate în domeniile cultural, artistic, sportiv, publicitar şi de modeling. Astfel, minorul poate presta activităţi remunerate în domeniile menţionate, în baza unor convenţii care se vor încheia între organizator şi părinţi, sau direct cu copilul, dacă are peste 14 ani, dar cu încuviinţarea prealabilă a părinţilor.
Potrivit actului normativ, sumele obţinute de copil ca urmare a activităţii prestate vor fi administrate de părinţi sau tutori. Dacă există suspiciuni cu privire la utilizarea de către aceştia a sumelor obţinute de copil în alt scop decât cel al interesului superior al acestuia, autorităţile se autosesizează şi solicită părinţilor sau reprezentantului legal să prezinte un raport cu privire la modul în care au administrat veniturile copilului obţinute din activităţile prestate. Actul normativ prevede şi sancţiuni contravenţionale cuprinse între 1.000 şi 8.000 de lei, în cazul în care părinţii sau organizatorii nu respecta condiţiile impuse prin lege.
Remuneraţiile copiilor vor fi taxate ca orice venituri, însă minorii nu vor plăti contribuţii la asigurările de sănătate. Mai mult, guvernanţii au stabilit că Fiscul, care iniţial trimisese decizii de impunere pentru plata CAS din alocaţiile de copii, va expedia pe aceleaşi adrese documente prin care copiii respectivi vor fi amnistiaţi fiscal.


Publicat  :  februarie 5, 2015

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare