Un proiect extraordinar realizat de către Spitalul Judeţean Giurgiu: Şedinţe de radioterapie gratuite pentru bolnavii de cancer

Oncologie Giurgiu

Mai bine de cinci mii de persoane cu probleme oncologice sunt în acest moment în judeţul Giurgiu.
Este o cifră înfricoşătoare, mai ales că numărul de cazuri identificate zilnic este în continuă creştere.
Suportul financiar, logistic şi psihologic sunt cei trei factori esenţiali în tratamentul persoanelor ce au primit un diagnostic nemilos: Cancer
Printr-un protocol semnat de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu şi o clinică privată din Bucureşti, pacienţii cu probleme oncologice pot beneficia de şedinţe de radioterapie gratuite:

„Ideea acestui proiect a apărut încă din momentul în care m-am angajat la Spitalul Judeţean Giurgiu. Nu este doar munca mea, este un efort comun, al tuturor secţiilor din cadrul spitalului. Pacientul care beneficiază de tratament oncologic are sprijinul tuturor secţiilor din cadrul spitalului nostru.”, spune medicul oncolog Bratu Alina Cătălina.
În acest moment secţia de oncologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgentă Giurgiu are printre cei mai buni specialişti din ţară: medicii Florin Onisim şi Bratu Cătălina.
„Am întâlnit foarte multe cazuri de persoane care nu au putut să desfăşoare şedinţele de radioterapie pentru că nu aveau posibilitatea financiară. Pacienţii mei sunt cei mai frumoşi oameni din lume, o să câştigăm împreună lupta aceasta”, spune medicul oncolog Bratu Alina Cătălina.
Prin protocolul încheiat cu clinica privată din Bucureşti, persoanele cu probleme oncologice beneficiază de transport şi investigaţii medicale gratuite:
„Majoritatea persoanelor sunt în metastază. Vin la noi şi pe baza unui dosar medical apoi sunt îndrumaţi către clinică. În funcţie de dosarul medical al fiecăruia începem tratamentul.
Săptămânal este asigurat transportul gratuit pentru persoanele care au nevoie de radioterapie. Toate cheltuielile sunt decontate de către Casa Naţională de Sănătate, demersul conducerii Spitalului Judeţean Giurgiu venind în beneficiul pacienţilor”, a completat medicul oncolog Bratu Alina Cătălina.
Prin protocolul încheiat cu clinica din București, persoanele cu probleme oncologice beneficiază în mod gratuit de transport, consultația iniţială la unul dintre medicii specialişti în radioterapie cât şi de realizarea planurilor de tratament şi a ședințelor de radioterapie.


Publicat  :  martie 14, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare