Toţi giurgiuvenii vom plăti pentru conacul de protocol al Preasfinţitului!

Druganescu (1)

Zgârciţi atunci când vine vorba de acordarea de sume de bani pentru alte cazuri umanitare sau ajutoare, aleşii local au un apetit crescut când este vorba de a acorda bani către diferite stabilimente religioase:” Cat, doar 200 de milioane? Eu propun 400 de milioane.”, ” 500 de milioane de la mine.”, fără număr fără număr.
Dacă alte situaţii sunt de inteles, am rămas uimit cum consilierii judeţeni, unii dintre ei fără să ştie măcar despre ce este vorba, au decis acordarea unui sprijin financiar în valoare de 500 de milioane pentru „Centrul cultural – religios Druganescu”, din comună Floreşti Stoeneşti.

Sub pretextul că vin în sprijinul unui monument de caracter naţional.
Ansamblul Druganescu se întinde pe o suprafaţă de 5 ha. In anul 2005 edificiul a redevenit proprietatea urmaşilor de drept ai Brâncovenilor, Constantin Emanoil Basarab Brâncoveanu şi Mihail Gheorghe Ştefan Basarab Brancoveanu. Câţiva ani mai târziu acesta este vândut unei firme deţinută de către doi italieni pentru suma de 800 de mii de euro. Este important de reţinut faptul că, cei ce cumpăra, sunt italieni, pentru că aceiaşi schema o regăsim în mai multe cazuri de conace revendicate şi revândute din judeţul Giurgiu.

Druganescu (2) Druganescu (3)

Unul dintre asociaţi decedând, conacul este scos la vânzare. Este cumpărat de către Episcopia Giurgiu, pentru o sumă de aproximativ 600 de mii de euro. Este reamenajat şi devine locul de protocol al Bossului. Cine este Boss-ul? Conform declaraţiilor celor angajaţi pe domeniu, Preasfinţitului Părinte Episcop Ambrozie. Care a dat ordin clar că nimeni nu are voie să intre în incinta ansamblului Druganescu.În urmă cu vreo doi ani au încercat să intre şi să filmeze aici o echipă de televiziune, paznicii au pus câinii pe ei, câini de pază.

Statuetele şi toate obiectele amplasate în curtea conacului valorează sute de mii de euro. O singură băncuta costa mai bine de o mie de euro. Este un loc retras, cu circuit închis, loc de odihnă şi recreere pentru diverşi oameni politici şi apropiaţi ai Preasfinţitului.
Am insistat asupra faptului că acest loc este un conac, cumpărat de către Episcopie de la o firmă italiană. Pentru că nu este singurul caz din judeţul Giurgiu în care firme sau persoane din Italia au cumpărat dreptul de proprietate asupra unor conace, declarate clădirii de patrimoniu, pentru că apoi să fie revândute către Episcopia Giurgiu, care a cerut ulterior sprijin financiar către Consiliul judeţean.

De apreciat poziţia consilierilor judeţeni Mihnea Boerescu şi Constantin Buduru care s-au abţinut la acest proiect de hotărâre. Cu siguranţă, aceşti bani ar fi fost mult mai de folos unor persoane care chiar aveau nevoie de ei.

Druganescu (4)


Publicat  :  octombrie 22, 2014

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare