Topul firmelor giurgiuvene cu datorii la plata taxelor şi impozitelor locale. Vezi cine sunt patronii acestora !

giurgiu

La începutul lunii august Direcţia de Impozite şi Taxe Locale Giurgiu a publicat pe situl instituţiei
lista cu agenţii economici şi persoanele fizice ce înregistrează la data de 31 iulie 2019 datorii la bugetul local.
1. Meterra SA, societate care era anunţată ca fiind o investiţie de succes pentru oraşul nostru, ocupă primul loc al datornicilor, cu o datorie de peste 5 miliarde de lei la bugetul local. Conform bilanţului depus în anul 2018, societatea mai avem doar 4 angajaţi, înregistrând pierderi de aproximativ 36 de miliarde lei.

2.SC Omega Impex SRL, firmă controlată de către familia fostului deputat PNL Viorel Teodorescu, este următoarea în topul datornicilor.Cu toate că financiar firma nu o duce chiar rău, cu un profit de aproximativ 2 miliarde şi 22 de angajaţi, datoria la bugetul local este de 2 miliarde de lei.
3. AUTO COM CICU SA, o firmă din Câmpulung, cu punct de lucru în Zona Liberă, are datorii de 1,7 miliarde lei la impozite şi taxe.
4. Zirom SA – investiţie considerată la un moment dat ca fiind una strategică pentru statul român, prin producţia de lingouri din titan şi zirconiu, se află în prezent în portofoliul Fondului Proprietate. Prin Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului şi Fondul Proprietatea, politicienii au înstrăinat şi ultimele bunuri pe care statul le deţinea în economia Românie.
Franklin Templeton Investment Management Ltd. United Kingdom, Sucursala Bucureşti, este, începând cu anul 2010, administrator al fondului, din care este parte şi Zircom SA, societate cu o datorie de 1,6 miliarde lei către bugetul local.
5. THE FIRST SWIMMING POOL SRL se află pe locul 5, cu o datorie de aproximativ 1,3 miliarde lei. Firma îşi desfăşoară activitatea în zona serviciilor, beneficiind de o finanţare din fonduri europene de 1.470.500,10 lei, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.
6. SC GENŢIANA SRL – Hotelul Vlasca, datorie de aproximativ 1 miliard de lei, patron Viorel Rădulescu.
7. LUKOIL ROMÂNIA SRL – datorie la bugetul local: 85746.49 lei
8. MANAGEMENT CONSULT SRL – datorie: 72222.00 lei. Îşi are sediul în aceeaşi locaţie unde activează cabinetul de avocatură al avocatului George Preotu.
9. S.C.A.E.P. GIURGIU PORT SA, firma lui Ioan Nicolae, impozite şi taxe neplătite în valoare de 67786.00 lei

10: PENITENCIARUL GIURGIU:62207.00 leifoto material

Lista prezentată cuprinde doar primele 10 firme cu datorii la bugetul local, care nu sunt aflate (încă) în insolvenţă.
Cine are răbdarea să analizeze şi datoriile firmelor aflate în insolveţă, poate descoperi istoria (decăzută) a activităţii economice din oraşul Giurgiu în ultimii 29 de ani: UZINA TERMOELECTRICĂ GIURGIU SA, VARAN SRL, ALCOMAR, INA MOD, AUTOLAND TRADING SRL, LEON TRANS SRL, VÂLCEANCA SRL, GITOUR SA, NOVA FORCE SRL, ANDALUZIA INTERNAŢIONAL SRL, LACTA SA, ATENA SRL, SUNNY SRL, TOTAL EURO CONSTRUCT SRL, DUNAPREF SA, ROMBIS SA, TCI CONSTRUCŢII GENERALE SRL… etc, sunt doar câteva dintre firme aflate în insolvenţă, cu sute de miliarde datorii la bugetul local.
Cu siguranţă, aceste sume nu vor fi recuperate vreodată.
Ca o notă de culoare, PROTOIERIA GIURGIU, BISERICA ADVENTISTĂ DE ZIUA A ŞASEA şi Partidul Naţional Liberal-filiala Giurgiu, au datorii cumulate la bugetul local de aproximativ 200 de milioane de lei.
Mult mai interesantă este lista cu persoanele fizice ce au datorii la bugetul local.Pe aceasta se regăsesc patronii unor societăţi comerciale care înregistrează profituri importante, oameni politici şi directori de instituţii.

Sursa foto: Ziarul financiar


Publicat  :  august 6, 2019

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare