Toma Petcu: Securitatea energetică, componentă esențială în programul de guvernare

toma petcu

PNL susține realizarea de investiții strategice pentru securitatea națională a României, ca element esențial în dezvoltarea României.
Candidatul PNL Giurgiu la Senat, Toma Petcu, fost ministru al Energiei, prezintă cele mai importante elemente din domeniul securității energetice, cuprinse în programul de guvernare al liberalilor. Astfel, potrivit lui Toma Petcu, ”în programul de guvernare se spune clar faptul că Guvernul PNL va realize investiții strategice în domeniul energiei nucleare în parteneriat cu SUA, Franța, Canada”.
În același timp, domnul Petcu ne declară că Executivul liberal va crea ”capacități energetic noi cu gaze naturale la Complexurile Oltenia și Hunedoara, Liberty Galați, ELCEN București, Drobeta Turnu Severin, capacități hidroenergetice și din surse eoliene în valoare de 26 mld. lei”.
De asemenea, candidatul PNL a afirmat că partidul său va investi peste 1 miliard de euro, potrivit programului de guvernare, pentru ”modernizarea rețelelor de transport a energiei electrice prin închiderea inelului de 400 kV al României și al municipiului București ”.
Totodată, Guvernul liberal va investi 9 miliarde de lei, după cum ne-a mai spus candidatul PNL, Toma Petcu, pentru ”modernizarea și extinderea sistemului național de transport al gazelor naturale”.
”Susținem exploatările de gaze naturale din offshore de la Marea Neagră, dar și programe și scheme de ajutor de stat în domeniul energetic. Schema de ajutor pentru creșterea competitivității industriei prin exceptarea de la plata certificatelor verzi – 75 mil. euro pe an”, așa cum se arată în programul de guvernare.
Toma Petcu a precizat că Guvernul PNL va realiza ”schema de ajutor de stat privind sprijinirea întreprinderilor expuse unui risc de relocare ca urmare a costului emisiilor de gaze cu efect de seră , în valoare de 290 mil. euro”.
În același timp, candidatul PNL Giurgiu a mai spus că Guvernul liberal va investi 200 milioane de euro pentru întocmirea ”schemei de ajutor de minimis „ELECTRIC UP“ privind finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii și domeniului HORECA pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice”
Toma Petcu a afirmat că, potrivit programului de guvernare, se vor realiza ”stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședință de județ, printr-o investiție de la buget, în valoare de 92 milioane de lei”, dar și întocmirea programului ”Casa Eficientă Energetică” , pentru care se alocă un buget de 429 milioane lei pentru creșterea eficienței energetic în clădiri unifamiliale.
Candidatul PNL Giurgiu afirmă că sectorul energetic este o compenentă esențială în programul de guvernare al PNL, care cuprinde investiții masive în securitatea energetică a țării. ”PNL Dezvoltă România și crează premizele pentru asigurarea, pe termen lung, a suveranității energetice a țării”, a mai spus acesta.
În același timp, Toma Petcu susține că Guvernul PNL își propune modernizarea rețelelor de distribuire de curent și gaze pentru populație, dar și eficientizarea sistemului energetic, astfel încât prețul pentru consumatorii casnici să scadă consistent.

Articol comandat de către PNL Giurgiu, cod mandatar financiar 11200025, executat de SC Actual Media Press SRL


Publicat  :  noiembrie 22, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare