Toma Petcu, despre problemele din Municipiul Giurgiu: Sunt două lucruri destul de grave, pe care le pun pe o proastă gestionare a problemelor din administraţia locală !

toma-Petcu

 

După mai multe procese în instanţă, executări silite, blocări de conturi, acuzaţii prin presă, vineri, 15 februarie, se încheie oficial coabitarea cu năbădăi dintre Girexim Universal SA (operatorul pentru colectarea deşeurilor menajere în municipiul Giurgiu) şi Primăria Municipiului Giurgiu.
Perspectiva blocării serviciului de colectare a gunoiului menajer din oraşul Giurgiu, este una îngrijorătoare pentru toţi liderii politici locali, aceasta fiind analizată şi de către deputatul Toma Petcu, preşedintele ALDE Giurgiu, în cadrul ultimei conferinţe de presă a partidului:
” O să avem o problemă destul de delicată începând din data de 15 februarie cu preluarea deşeurilor menajere. A fost o şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă la Prefectura Giurgiu, în care s-a luat act de iminenţa producerii acestui lucru. Pe situaţii de urgenţă, se poate găsi soluţia contractării unei firme care să presteze acest serviciu până la finalizarea procedurii de atribuire a contractului pentru o altă firmă. Din ce am înţeles, societăţile din domeniu sunt interesate să vină la primăriile din judeţ şi refuză municipiul Giurgiu.
De ce se întâmplă acest lucru? Am înţeles că în municipiul Giurgiu este o neînţelegere asupra modului în care se plătesc facturile către societatea care prestează serviciul. O parte din suma facturată este plătită de către populaţie, iar primăria ar trebui să acopere şi ea o diferenţă .
Primăria s-a folosit de o prevedere din contract şi din caietul de sarcini şi spune: nu plătesc eu, să plătească Consiliul Judeţean! Nu ştiu vreun oraş reşedinţă de judeţe în care să plătească Consiliul Judeţean, ori ADI-ul, pentru preluarea acestor deşeuri. Chiar nu există aşa ceva, este în mod clar o atribuţie a primăriei.
Deja aţi văzut că în prezent deşeurile se colectează în regim de avarie. De regulă, erau ridicate de două ori pe săptămână, acum vin doar o zi săptămână. Şi pe un contract pe situaţii de urgenţă, regimul o să fie acelaşi.
Trebuie lămurita această situaţie. Am înţeles că sunt acţiuni în instanţă, este o sumă de bani destul de mare pe care societatea care a prestat contractul speră să o obţină de la primarie. Dacă primăria pierde acest proces, va trebui să plătească această sumă şi nu ştim de unde vor fi luaţi aceşti bani.
Sunt două lucruri destul de grave, pe care le pun pe o proastă gestionare a problemelor din administraţia locală:
Am fost în plin sezon de iarnă fără contract de deszăpezire pentru municipiul Giurgiu şi fără soluţie de avarie.
Mergem spre primăvară – vară fără contract de gestionare a deşeurilor. Problema a fost creată tot de către primărie, refuzând să plătească diferenţele de sume ce-i revin. „  , a mai declarat liderul ALDE Giurgiu,Toma Petcu.


Publicat  :  februarie 6, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare