Toma Petcu a anunţat priorităţile ALDE Giurgiu pentru anul 2020

toma petcu

Actuala situaţie politică şi planurile ALDE Giurgiu pentru anul electoral 2020, au fost doar câteva dintre temele conferinţei de presă susţinută vineri, 20 decembrie, de către ALDE Giurgiu:

„Închidem un an destul de complicat politic, dar la sfârşitul căruia se pot deschide foarte multe oportunităţi şi variante astfel încât să putem fi o forţă politică nu doar pe plan judeţean, ci şi naţional. În funcţie de rezultatele obţinute la ultimele alegeri a reieşit faptul că, în judeţul Giurgiu, ALDE are capacitatea de a obţine în permanenţă un scor peste 10%. Ceea ce mă bucură este faptul că oamenii au început să iasă la vot. Suntem în plin proces de selecţie a candidaţilor pentru fiecare localitate, pentru primărie şi pentru Consiliul Judeţean. Aici depindem foarte mult de sistemul electoral care va fi stabilit pentru anul următor. Noi am încercat în Parlament să reuşim să anulăm Ordonanţa 40 din acest an prin care se stabileşte că preşedintele de consiliul judeţean este ales uninominal şi nu din rândul consilierilor.Va fi foarte greu să schimbăm această ordonanţă. În această situaţie analizele noastre sunt multiple. Fie vom candida separat şi acest lucru va fi în avantajul unui anumit partid, ori mergem într-o alianţă şi acest lucru va fi hotărâtor pentru candidatul pe care-l vom susţine.
Aceasta posibilă alianţa se referă strict la alegerea preşedintelui consiliului judeţean şi a primarului reşedinţa de judeţ” , a declarat Toma Petcu, preşedintele ALDE Giurgiu.


Publicat  :  decembrie 23, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare