Ţăranii din Piaţa Centrală sunt batjocoriţi de conducere Primăriei Giurgiu! Piaţă Volantă, cu ” pulanul” consilierului primarului!

La sfârşitul săptămânii trecute, producătorii agricoli care îşi comercializau produsele în Piaţa Centrală, în zona adiacentă pescăriei, au fost evacuaţi cu forţa de către reprezentanţii primăriei Giurgiu. 1Acţiunea a fost coordonată de către Lazăr Ciobanu, consilierul primarului Adrian Anghelescu. Deoarece producătorii erau nemulţumiţi de această decizie, au fost chemaţi poliţiştii locali care au inflamat şi mai mult spiritele.Lazar 2
Pe pagina de facebook a primăriei, administraţia locală prezintă astăzi acţiunea ca fiind în beneficiul ţăranilor:
” Cei 30 de producători din localitățile județului Giurgiu, care până acum câteva zile își vindeau legumele și fructele pe suprafața adiacentă pescăriei din Piața Centrală (locație insalubră și cu destinație de acces pentru situații de urgență) au fost mutați într-un spațiu mai generos și salubru.
Este vorba despre locația din Piața Centrală unde, la fiecare sfârșit de săptămână sunt organizate piețele volante.
Scopul acestei reorganizări a fost acela de a asigura securitatea circulației și respectarea normelor PSI.”
Şi, exact ca în bancul cu spitalul de nebuni ( Doctorul a spus că dacă suntem cuminţi mâine ne baga şi apă în piscină), primăria Giurgiu promite producătorilor agricoli că: ” municipalitatea întreprinde demersuri pentru montarea unei pompe de apă, astfel încât producătorii să beneficieze și de apă potabilă.”
Marţi, 21 iunie, ora 11:2-2

Ţăranii ” fericiţi” de către primăria Giurgiu se topeau, la propriu, în noua locaţie. În plin soare încercau să vândă câte ceva din produsele agricole muncite din greu:3
Suntem batjocoriţi de către conducerea primăriei Giurgiu. Au venit şi ne-au mutat, când am întrebat şi noi care este motivul, au zis că aşa vor ei. A venit Lazăr Ciobanu cu poliţiştii şi ne-au deportat aici ca pe Ilie Ilaşcu. Pe munca noastră. Nu avem voie să intrăm să bem apa, nu putem merge la toaletă. Ca pe nişte câini ne ţin aici. De 20 de ani vindeam în acel loc, acum am înţeles că trebuie eliberat că este un consilier care vrea să-l ia. Am fost la primărie, să vorbim cu domnul primar, ni se spune mereu că este plecat în delegaţie. Cu cine să vorbim, unde să ne adresăm? „, spun ţăranii revoltaţi.
În baza Legii 544/2001, privind liberul acces la informaţii, am trimis ieri o solicitare către primăria Giurgiu prin care rugam să ne fie prezentate următoarele informaţii:
1. Care a fost motivaţia deciziei de mutare a producătorilor agricoli care îşi vindeau marfa de mai bine de peste 10 ani în zona de acces stânga, faţă de magazinul Mega Image, din Piaţa Centrală? Exista o dispoziţie scrisă pentru acesta acţiune? Dacă există, avem rugămintea sa ne trimiteţi o copie după aceasta?
2. Există o dispoziţie scrisă a primarului prin care consilierul personal, Lazăr Ciobanu, a fost împuternicit să coordoneze această acţiune? Dacă există, avem rugămintea sa ne transmiteţi o copie după această decizie?
3 În fişa postului domnului consilier Lazăr Ciobanu există şi prevederea prin care poate da dispoziţii poliţiştilor locali şi coordona acţiunile desfăşurate de către aceştia?

Am primit astăzi un răspuns ” la mişto” semnat de către administratorul public Ionel Muscalu, este ataşat mai jos:raspuns primarie crop
„Domnul consilier personal Lazăr Ciobanu nu a dat dispoziţie reprezentanţilor Direcţiei Poliţie Locală Giurgiu, ci a solicitat sprijin pentru menţinerea ordinii şi liniştei publice în zonă ca urmare a însărcinărilor primite”– se spune în răspunsul primăriei.
În momentul în care sunt fotografii, sunt 40 de martori care au participat la incident, primăria Giurgiu încerca să demonstreze că negrul este alb.lazar
” De ce ne mutaţi, că nu avem ce să dăm de mâncare la copii?, spune un agricultor.
Nici eu nu am, că nu mi-am primit salariul, răspunde Lazăr Ciobanu.
Da, dar aveţi magazin?
Puteţi să mergeţi la Registrul Comerţului, magazinul nu este pe numele meu, răspunde consilierul primarului.”
O batjocură generalizată la adresa oamenilor care muncesc, coordonată de persoane care conduc de facto primăria Giurgiu.
PS1: Am apreciat mult pe primarul Adrian Anghelescu pentru faptul că nu a ascultat „cântecul de sirenă” al comisioanelor şi a riscat excluderea din partid pentru  că a refuzat presiunile pentru acordarea preferinţială a contractelor de lucrări publice. Iar presiunile au fost foarte mari.
PS2. Nu putem înţelege însă îngăduita fata de anumite persoane din primărie, cu interese personale bine definite în mandatele tuturor primarilor din ultimii 20 de ani, care au
” învârtit” pe deget toţi primarii din această perioadă. În momentul în care un şef de instituţie este minţit şi dezinformat permanent de către subordonaţi, cauza este pierdută.
PS3: Îl rugăm pe primarul Adrian Anghelescu să meargă mâine în zona ţăranilor, să vadă personal dacă aceştia sunt ” fericiţi”, cum îi spun subordonaţii.


Publicat  :  iunie 21, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare