Sute de producători giurgiuveni de tomate vor beneficia de subvenţii

rosii colibasiProducătorii agricoli susținuți prin program guvernamental să cultive tomate în spații protejate – sere, solarii, în vederea asigurării necesarului de consum intern, își vor putea valorifica producția realizată într-o perioadă de timp mai mare, respectiv începând cu data de 23 octombrie.
Guvernul a modificat Hotărârea de Guvern nr. 39/2017, stabilind perioada de valorificare a producției de tomate din spații protejate obținută din ciclul ÎI de vegetație, între 23 octombrie şi 20 decembrie.
” Avem un număr de 1281 de beneficiari înscrişi pentru acest program. Suntem pe locul 2 la nivel naţional. Pentru faza a doua, sunt 542 persoane care au depus documentele. Este o veste extraordinară faptul că avem legumicultori care pot produce tomate până în luna decembrie. Cum era de aşteptat, cele mai multe cereri sunt din bazinul legumicol al judeţului: Colibaşi, Vărăşti, Valea Dragului, Gostinari, Comana şi Adunaţii Copăceni. În premieră, îi anunţ că acest program urmează să se deruleze şi în anul 2018. Vreme bună şi putere de munca să fie. „, spune Stelea Coşoi, directorul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Giurgiu.
Pentru a fi eligibili acordãrii ajutorului de minimis pentru cultura de tomate în valoare de 13.481,4 lei/beneficiar/an (3.000 euro/beneficiar/an), persoanele fizice care deţin atestat de producãtor, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi familiale şi societăţile comerciale înscrise în Registrul unic pentru accesarea Programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate trebuie sã depunã la Direcţia pentru Agriculturã Judeţeană Giurgiu toate documentele justificative respectiv facturile sau filele din carnetul de comercializare care atestã, începând cu data de 23 octombrie 2017 şi pânã la 27 decembrie 2017 inclusiv, valorificarea producţiei de tomate de minimum 2.000 kg.


Publicat  :  octombrie 29, 2017

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare