Sute de membri ALDE Giurgiu au trecut la PNL

PNL

Sâmbătă, 7 martie, în cadrul unei conferinţe de presă, europarlamentarul Dan Motreanu, preşedintele PNL Giurgiu şi deputatul Toma Petcu au anunţat că aproximativ 600 de membri ALDE Giurgiu au decis să se alăture echipei PNL:
„Am construit împreună cu colegii mei din PNL şi cu Toma Petcu un proiect politic puternic pentru judeţul Giurgiu, un proiect politic şi un PNL puternic care este în măsură să se bată cu PSD pentru câştigarea alegerilor în acest judeţ. Este un proiect în care eu cred şi care creşte PNL şi din punct de vedere valoric şi din punct de vedere numeric. Doar astăzi, organizaţia veche a ALDE Giurgiu a adus aproximativ 600 de adeziuni în PNL Giurgiu, urmând să fie strânse şi alte adeziuni din judeţ”, a declarat europarlamentarul Dan Motreanu.
Colaborarea dintre foştii membri ALDE şi PNL a fost transpusă într-un protocol ce prevede următoarele puncte:
1. Toţi membri ALDE care doresc să vină în PNL vor deveni membri ai PNL (după completarea unei adeziuni, prin care li se va recunoaşte vechimea în ALDE ca vechime în PNL)
2. Deputatul Toma Petcu devine prim vicepreşedinte al PNL Giurgiu (alături de celălalt prim vicepreşedinte – deputatul Alexandru Andrei), iar ambii prim vicepreşedinţi vor fi pe listele pentru Parlamentul României din partea PNL Giurgiu.
3. Preşedintele organizaţiei municipal ALDE va deveni prim vicepreşedinte al organizaţiei municipal PNL.
4. În structura Biroului Politic Judeţean PNL vor fi cooptaţi 15 membri ALDE şi 5 dintre aceştia vor deveni vicepreşedinţi. La fel se va întâmpla şi în Biroul Politic Municipal al PNL.
5. Secretarul general al organizaţiei Judeţene ALDE va deveni secretar general adjunct organizaţiei judeţene PNL; acelaşi lucru şi la organizaţia municipală.
6. Se va constitui o echipă de integrare paritara a celor două structuri (PNL şi ALDE) pentru toate organizaţiile locale, echipa condusă de cei doi prim vicepreşedinţi şi care va avea opt membri (patru PNL şi patru ALDE).
7. Toţi primarii în funcţie, alţii decât actualii primari ALDE, care au completat dosar de candidaţi ca primari din partea ALDE, vor fi desemnaţi la funcţia de primar din partea PNL.
8. Cu acordul preşedintelui PNL, Ludovic Orban, domnul Toma Petcu va fi nominalizat pe prima poziţie pe lista pentru Senat.
9. Toate organizaţiile de femei, de tineret şi de pensionari ale celor două partide se vor contopi, iar preşedinţii ALDE vor deveni prim vicepreşedinţi ai acestor structuri.


Publicat  :  martie 9, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare