Sorina Pintea: Pachetul de bază de servicii medicale nu va fi redus, va fi modificat în sensul introducerii de noi servicii

sorina pintea

Accesul pacienților la pachetul de servicii medicale de bază nu va fi limitat, acesta urmând să fie modificat în sensul introducerii de noi servicii, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.
Modificarea pachetului de bază de servicii medicale, odată cu negocierea normelor de aplicare a contractului cadru, nu va afecta pacientul, pentru că asupra acestui pachet se va interveni în sensul suplimentării cu servicii, nu în sensul diminuării lor, a declarat pentru MEDIAFAX ministrul Sănătății.
Sorina Pintea a explicat că, prin forma noului pachet de bază se dorește asigurarea de servicii medicale pentru un număr mai mare de pacienți decât în prezent. „Prin aceste modificări, prin introducerea unor servicii noi în pachetul de bază, ne asigurăm că mult mai mulți pacienți vor avea acces la pachetul de bază”.
În ceea ce privește pachetul minim, o reducere a serviciilor medicale este imposibilă, întrucât el conține trei puncte esențiale, care nu pot suporta modificări, a precizat Sorina Pintea.
„În ceea ce privește pachetul minim, el conține trei puncte esențiale, care nu au cum să se modifice, adică: urgențele medico-chirurgicale, sarcina și lăuzia, bolile cu potențial endemic. Aici nu ai ce să reduci”.


Publicat  :  mai 8, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare