Senatorul PNL Toma Petcu- propuneri legislative pentru a reduce numărul accidentelor rutiere

toma petcu

Împreună cu alți parlamentari PNL, am depus în Parlamant două propuneri legislative referitoare la certificarea istoricului vehiculelor rutiere utilizate în vederea înmatriculării acestora în România și limitarea posibilității de a înmatricula autovehicule cu volanul pe dreapta.
În ceea ce privește accidentele în care au fost implicate mașini cu volanul pe dreapta, majoritatea au fost produse de conducătorii acestor autovehicule. Statistica este înfiorătoare: în 2018 – 102 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 28 de persoane și 106 rănite grav, în 2019 – 90 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 35 de persoane și 88 rănite grav. Anual, între 150 şi 200 de şoferi care conduc astfel de vehicule fac accidente de circulaţie.
Consider că inițiativa legislativă este de bun augur și adoptarea ei poate duce la limitarea numărului de accidente rutiere din România.
Cea de-a doua inițiativă se referă la interzicerea modificării indicației odometrului unui vehicul sau orice acțiune ori inacțiune de natura să influențeze înregistrarea exactă a numărului kilometrilor parcurși de un autovehicul.
În cazul în care odometrul este defect, proprietarul autovehiculului este obligat să îl repare sau să îl înlocuiască fără întârziere în cadrul unor ateliere autorizate conform legislației în vigoare. Înlocuirea odometrului unui vehicul cu un altul cu un kilometraj mai mic este considerată un act de fraudă legat de indicația odometrului unui vehicul, scopul fiind de a ascunde indicația reală și de a realiza astfel un profit, în cazul în care aceasta nu este înregistrată și transmisă corespunzător către RAR.
Inițiativa legislativă vizează stoparea unor posibile acte frauduloase care se fac în momentul vânzării mașinilor.
Îmi doresc ca, prin adoptarea acestor documente, legislația din România să fie îmbunătățită, să nu mai existe accidente produse de conducători auto ai mașinilor cu volan pe dreapta; de asemenea, la vânzarea unei mașini, să nu mai fie o problemă controlul kilometrilor reali.


Publicat  :  noiembrie 9, 2021

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare