ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 7 PARTICIPĂ LA TREI PROIECTE ERASMUS

scoala nr. 7

În perioada 2017-2019 Școala Gimnazială Nr.7 derulează proiectul Erasmus+ Acțiunea cheie 2, ”The Way People Live in Different Countries” (CUM TRĂIESC OAMENII ÎN DIFERITE ȚĂRI), finanțat de Comisia Europeană și administrat în România de ANPCDEFP București. Instituția coordonatoare este o școală din Chomutov, Cehia, și parteneri – școli din Grecia, Finlanda și Cipru.

În săptămâna 21-25 mai 2019 va avea loc în Giurgiu, ultima reuniune transnațională a proiectului, la care vor participa doar profesori din țările partenere și principalele obiective sunt evaluarea activităților proiectului și lucru la raportul final.

Programul vizitei cuprinde și workshop-uri tematice, activități conexe reuniunii : vizitarea Școlii Gimnaziale Nr. 7 din Giurgiu, vizită de lucru la Muzeul de Istorie din Giurgiu, la Rezervația Naturală Comana, la Mănăstirea Comana, atelier de lucru (olărit), vizită la Muzeul de tradiții amenajat la Consiliul Județean Giurgiu etc.

În aceeași săptămână, proiectul ENVIRONMENTAL GREEN GATE SCHOOLS continuă în Lituania, Kaunas, cu a doua activitate în care se vor organiza ateliere de realizare a prototipurilor pentru instalatiile de alimentare cu apă și iluminat necesare pentru pereții verzi construiți în fiecare dintre școlile partenere. La această activitate participă 3 cadre didactice (Mihailă Lucia, Dincă Gabriela și Toma – Cojocaru Mădălina) și 5 elevi (Băjenaru David, Ciurilă Ana-Maria, Tănăsescu Laura, Brătan Mara, Cîrjaliu Nicoleta).

În săptămâna 27 – 31 mai 2019 va avea loc a doua întâlnire din proiectul Erasmus + THE RIVERS TELL în Bîrzai, Lituania, unde se vor realiza prezentări ale legendelor râurilor din tările partenere însoțite de ilustrațiile realizate de elevi. Școala Gimnazială Nr. 7 va prezenta legenda Dunării. La această activitate vor participa 3 cadre didactice ( Pascu Zoica, Staicu Corina și Apostol Lidia) și 6 elevi (Ciocan Maria, Sandu Alessia, Militaru Monica, Dinu Alexandru, Gheorghe Daria, Damian Willcocks).

La sfârșitul fiecărei reuniuni, toți profesorii și elevii vor primi certificate de participare.


Publicat  :  mai 12, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare