Școala Gimnazială Nr.7, Giurgiu- PROIECT ERASMUS+ K1 – METODE DE PREVENIRE A FENOMENULUI DE BULLYING, MOBILITATE ÎN LITUANIA

Kaunas-Lituania

În perioada 19-23 martie 2024, Școala Gimnazială Nr.7, Giurgiu, a participat la un curs pentru elevi care a vizat dezvoltarea unor competențe de prevenire a fenomenului de bullying.

Doamna profesoară Marinela ANGHEL, coordonator al proiectelor Erasmus+ pe care le desfășoarăn în Școala Gimnazială Nr. 7, Giurgiu, și doamna profesor doctor în Filologie Florentina-Roxana ROȘU au însoțit 8 elevi din clasele a VI-a și a VII-a. Elevii participanți au fost selectați în urma unui concurs de dosare pe baza unor criterii anunțate anterior și au fost găzduiți în familiile elevilor lituanieni din școala parteneră unde au cunoscut și modul cum trăiesc oamenii în Lituania, obiceiurile și tradițiile specifice.

Mobilitatea s-a desfășurat la Versvu Gymnasium din orașul Kaunas. Activitățile au debutat cu prezentarea școlilor, a celor două orașe: Kaunas și Giurgiu, și a țărilor participante. Au urmat cursurile în care elevii au realizat activități ,,de spargere a gheții (ice-breaking)’’, de intercunoaștere, activități în grup despre bullying și motivaționale în cadrul cărora și-au identificat pasiunile, și-au prezentat talentele, au realizat filmulețe cu situații specifice acestui fenomen și soluțiile posibile identificate, au delimitat situațiile conflictuale de situațiile de bullying și au stabilit strategii antibullying pentru problemele respective. De asemenea, elevii au realizat jocuri de rol în limbile engleză, au învățat să comunice prin limbajul semnelor, au comunicat interactiv în cadrul unor lecții informatizate ș.a.

Ultima activitate a fost reprezentată de crearea unui poster antibullying de către elevii participanți români și lituanieni.

În timpul liber, elevii și gazdele lor au participat la activități extrașcolare dintre care bowling și ice skating, au vizitat obiectivele turistice din Kaunas printre care și Grădina Zoologică și au practicat jocuri de societate în echipă.

La finalul reuniunii, elevii și profesorii participanți au primit certificate de participare.


Publicat  :  martie 24, 2024

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare