Schimb de generaţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu

roxana viasu

 

Timp de 32 de ani medicul ginecolog Maria Stamate şi-a desfăşurat activitatea în cadrul secţiei de obstetrica- ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, ajutând la venire pe lume a unor „suflete“ ce-au bucurat şi „au îmbogăţit“ sute de familii giurgiuvene.

Miercuri, 1 august 2018, unul dintre cei mai cunoscuţi medici giurgiuveni, Maria Stamate, a ajuns la vârsta de pensionare, urmând totuşi, timp de încă trei luni, să presteze activitate medicală în regim de gardă.

Cu acest prilej, colectivul Spitalului Judeţean a dorit să-i transmită un mesaj de mulţumire medicului Maria Stamate pentru toată activitatea depusă în slujba pacienţilor:

mihaela rata

 

“Aşa cum spunea Nicolae Iorga, “timpul schimba florile câmpului” – pentru că timpul, din păcate, nu iartă pe nimeni, “dar nu poate schimba aurul din adâncuri” şi anume, profesionalismul de care a dat dovadă doamna doctor nu poate fi alterat de absolut nimic, tot aşa cum profunda dedicare faţă de meseria aleasă nu poate fi schimbată, rămânând pentru totdeauna o veritabilă comoara. Comoara rămâne, deopotrivă, însăşi darul vieţii dăruit fiecărui copil ce a trecut prin mâinile dibace ale domniei sale, dar şi tainele nobilei meserii pe care doamna doctor a ales să le împartă noilor generaţii, predând, astfel, într-un mod onorabil ştafetă. Cunoştinţele profesionale ale domniei sale au fost altruist împărtăşite colegilor, medici şi asistente, care, de-a lungul timpului şi-au desfăşurat activitatea alături de doamna dr. şi, totodată, au învăţat de la un adevărat profesionist.

Pentru întregul efort depus pe întreaga perioadă a activităţii, pentru empatia, profesionalismul, dedicarea şi implicarea totală a domniei sale, ţinem să-i mulţumim încă o dată, atât noi, întreg colectivul SJUG, colegii din cadrul secţiei OG care i-au fost alături în tot acest timp, dar, cu siguranţă, şi miile de paciente a căror bunăstare ori chiar viaţa au fost în mâinile dumneaei.

Ştafeta a fost predată doamnei dr. Viasu Roxana – o tânără ambiţioasă, un medic cu înalta pregătire, foarte nerăbdătoare în a-şi demonstra profesionalismul alături de noii săi colegi.

În speranţa ca tranziţia de la statutul de medic practicant la cel de pensionar va fi una blândă, înţeleaptă, îi uram doamnei dr. Maria Stamate sănătate multă, bucurii nemăsurate şi de acum încolo, dar şi profunda noastră recunoştinţa pentru întrega activitate!

În acelaşi timp, predăm ştafeta şi urăm bun venit doamnei dr. Roxana Viasu şi o asigurăm de întreg sprijinul şi colaborarea de care va avea nevoie! “, ne-a declarat Mihaela Raţă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu.

roxana viasu 2

 

Dr. Roxana Viasu a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, este medic specialist în obstetrică-ginecologie, doctor în ştiinţe medicale, cu competenţe în colposcopie, ecografie obstetricală şi ginecologică. Are rezidenţiatul efectuat la Spitalul “Polizu” şi doi ani de activitate la Institutul Naţional de Endocrinologie “C.I. Parhon”.

Soţul, medicul ortoped Alexandru Viasu, îşi desfăşoară activitatea tot în cadrul Spitalului Judeţean Giurgiu:

“Atât de multe lucruri frumoase mi-a spus soţul meu despre spitalul din Giurgiu, încât mi-am zis: Giurgiu? De ce nu?! Miercuri a fost prima mea zi de muncă la spitalul judeţean, încerc să mă familiarizez cu secţia şi colegii. Colectivul de aici este unul extraordinar. Am fost plăcut surprinsă de secţia maternitate, aceasta arată extraordinar de bine. Din ce am înţeles, urmează să fie modernizata şi secţia de ginecologie, lucrurile merg într-o direcţie foarte bună. De asemenea, avem un ecograf nou, modern, lucru care o să mă ajute foarte mult.

Pentru mine foarte importantă este comunicarea cu pacientul. Dacă vorbeşti cu el, îi explici, pacientul “nu fuge”, capăta încredere în tine ca medic.

Uşor, uşor medici tineri vin la spitalul din Giurgiu. Am văzut că sunt foarte multe posturi scoase la concurs, pentru diverse specializări, este un lucru foarte bun.

Eu sunt născută în Severin. Când am ajuns la spital, am avut extraordinară bucurie să mă întâlnesc cu un fost coleg de liceu. Este medic aici.De asemenea, soţia lui este medic la Giurgiu. Este cea mai bună dovadă că tinerii medici pot să vină încrezători la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.” ne-a declarat dr. Roxana Viasu.3


Publicat  :  august 3, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare