Sărbătoarea de Boboteaza – o zi specială pentru locuitorii comunei Putineiu!

primar Breazu (5)A fost sărbătoare mare ieri, de Bobotează, în comună Putineiu, una dintre localităţile în care această zi este una specială pentru locuitori.
Botezul cailor, paiele sfinţite pe care, conform tradiţiei, localnicii le păstrează pentru la primăvară pentru a le pune la cloşti, pentru a avea parte de pui de păsări mulţi şi sănătoşi. O parte dintre acestea sunt aşternute şi în grajdurile animalelor, cu speranţa că acestea vor fi sănătoase şi vor oferi producţii bune tot anul.
Anul acesta a lipsit doar focurile de puşcă pentru alungarea spiritelor rele.În timp ce în celelalte judeţe din ţară acest obicei s-a desfăşurat fără nici un fel de probleme, la Giurgiu, poliţiştii au vrut să arate că sunt mai catolici decât Papa. Este păcat, ca prin atitudini de tip Garcea, o tradiţie de secole este uitată.
Şi în acest an, primarul Gheorghe Breazu a pregătit pentru locuitori un program artistic şi a oferit vin fiert celor prezenţi.
Prins în horă, alături de mai mulţi localnici, Gheorghe Breazu a demonstrat încă odată că este primarul care a reuşit să reînvie tradiţiile locale şi să-i unească pe toţi cei ce locuiesc în comuna Putineiu.


Publicat  :  ianuarie 7, 2015

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare