Săptămâna aceasta este inaugurată cea mai mare fermă de sparanghel din România

sparanghel baneasa coperta

Cea mai mare plantaţie de sparaghel din România urmează să fie inaugurată joi, 4 aprilie. Aceasta se află în comuna Băneasa şi se întinde pe 170 de ha. Este o investiţie a firmei germane GPDS Jakobs, administrată de către cetăţeanul german Josef Jakobs.
Primele răsaduri au fost plantate în anul 2017, anul trecut au fost acoperite, iar în această primăvară urmează să înceapă producţia şi livrarea.
Adrian Rusu” Avem contracte ferme cu mai multe lanţuri de supermarketuri din România. Sparanghelul este un produs foarte căutat, piaţa de desfacere fiind una foarte vastă. Intenţionam să dezvoltăm investiţia pe care am început-o în comuna Băneasa prin extinderea culturii de sparanghel”, ne-a declarat Adrian Rusu, administratorul firmei GPDS Jakobs.
La inaugurarea celei mai mari ferme de sparanghel din România sunt invitaţi să participe: ministrul agriculturii, Petre Daea, preşedintele Consiliului judeţean, Marian Mina, Instituţia Prefectului, Viorel Rotaru, primarul comunei Băneasa, ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, Cord Meier-Klodt, ambasadorul Germaniei în România, precum şi alte oficialităţi locale.sparanghel final


Publicat  :  martie 31, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare