Reacţia conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu la acuzele privind acurateţea testelor COVID- 19

spitalul-judetean-giurgiu

” Referitor la acuzaţiile nefondate şi insinuările domnului deputat Toma Petcu, lansate în mass-media în cadrul emisiunii ” Punctul culminant”, difuzată de către postul de televiziune România TV în data de 03.08.2020, dorim să facem următoarele precizări:
Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu nu este implicat politic şi deserveşte în mod egal, corect, fără nicio influenţă şi fără nicio discriminare pe toţi pacienţii ce se adresează instituţiei noastre.
Cu regret şi cu tristeţe am constatat că este pusă la îndoială deontologia şi practica medicală a personalului medical superior ce, de aproximativ cinci luni şi jumătate, asigură linia întâi a luptei împotriva COVID -19 şi pentru care prioritatea nr. 1 o reprezintă populaţia întregului judeţ.
Jurământul lui Hipocrate, depus de către medici la începutul carierei, nu are nimic în comun cu politica şi interesele partidelor aflate la guvernare, ori în opoziţie.
Activitatea medicală se desfăşoară în beneficiul pacientului, medicul depunând toate eforturile pentru salvarea de vieţi omeneşti şi/sau îmbunătăţirea calităţii ei.
Niciodată un act medical nu a fost influenţat de ceea ce se întâmplă pe scena politică.
În cazul doamnei director DSP Giurgiu, menţionată în emisiunea mai sus amintită de către domnul deputat Toma Petcu, facem următoarele precizări:
În data de 29.07.2020, în urma simptomelor pe care le avea, i s-a recoltat de către personalul DSP Giurgiu un test pentru determinarea COVID-19, test care a fost transportat la Laboratorul de genetică medicală din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, în vederea lucrării lui.
Conform CT (Cycle Threshold) – cicluri de amplificare- testul s-a amplificat aproape de finalul ciclului, rezultând că a avut o concentraţie virală scăzută.
În situaţiile de acest gen, persoana testată se poate negativa de la o zi la alta.
O reacţie de RT- PCR este specifică 100%, amplificând secventa ţintă, în situaţia de faţă gena Rd Rp, ceea ce arată în mod evident o reacţie pozitivă.
În practică, sunt foarte multe situaţii în care persoanele sunt pozitive la limita de detecţie.
Conform producătorilor kiturilor şi a recomandărilor OMS se declară pozitivă orice probă CT până la ciclul 40%, în cazul de faţă s-a amplificat până la ciclul 36, ceea ce denotă că persoana în cauză era clar pozitivă.
În data de 01.08.2020, la 72 de ore după internare, doamnei în cauză i-a fost recoltat, în cadrul Secţiei de boli infecţioase, un nou test, rezultatul fiind de această dată negativ (gena Rd Rp şi gena E nu s-au mai amplificat).
Menţionăm faptul că ambele teste au fost lucrate în acelaşi laborator şi răspundem pentru corectitudinea efectuării testelor şi a validării rezultatelor.
2. În cazul domnului MM, mediatizat şi menţionat în acuzele formulate de către domnul deputat Toma Petcu, vă facem cunoscute următoarele:
Au fost recoltate două teste, în datele de 25 şi 27 07.2020, ambele teste având rezultat negativ.
Reacţia de amplificare RT-PCR arată că ambele gene, respectiv gena Rd Rp şi gena E nu au fost detectate, rezultatul fiind indubitabil unul negativ.
Toate informaţiile mai sus menţionate le furnizam cu scopul de a fi transparenţi faţă de cetăţenii din judeţul nostru şi a şterge orice îndoială faţă de corectitudinea şi profesionalismul cadrelor medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu.

Instituţia noastră, ca de altfel majoritatea unităţilor sanitare din ţară, este foarte încercată in aceasta perioadă, iar lupta neobosită a întregului personal, dacă nu poate fi recunoscută, măcar să nu fie intimidată de interese politice”.
Comitetul Director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu


Publicat  :  august 4, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare