Punctul de vedere al Instituţiei Prefectului referitor la Hotărârea Consiliului Judeţean privind repartizarea pe UAT-uri a cotei de 6% pentru anul 2023

prefectura giurgiuCa urmare a reacţiei preşedintelui Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, privind atacarea în instanţă de către Instituţia Prefectului – judeţul Giurgiu a hotărârii Consiliului Judeţean Giurgiu referitoare la repartizarea sumelor alocate la finalul anul 2022 din bugetul de stat pentru unităţi administrativ-teritoriale, şi anume cota de 6% din impozitul pe venit, prefectul judeţului Giurgiu transmite următoarele precizări:
Potrivit Legii bugetului de stat pentru anul 2023, aceste sume sunt repartizate la solicitările justificate ale uat-urilor, conform unor criterii clare, care să confere certitudinea că aceşti bani vor fi folosiţi în scopuri precise.
Din actele care au stat la baza adoptarii hotărârii în cauză, aşa cum au fost transmise şi către Instituţia Prefectului – judeţul Giurgiu şi postate pe site-ul Consiliului Judeţean Giurgiu, reiese faptul că dintre cele 54 de uat-uri, doar 21 au transmis solicitări pentru alocarea sumelor respective.
În aceste condiţii, cum poate fi legală o hotărâre a Consiliului Judeţean Giurgiu prin care se alocă sume tuturor celor 54 de uat-uri, dacă doar 21 au transmis solicitări pentru a le primi?! Despre justificări aproape că nici nu poate fi vorba…
De asemenea, cum poate fi legală o hotărâre a Consiliului Judeţean Giurgiu prin care se alocă sume mai mari pentru anumite uat-uri şi mai mici pentru altele, în absenţa oricărui criteriu?!
Care sunt criteriile pe baza cărora preşedintele Beianu a repartizat aceşti bani sau, mai degrabă, pe care i-a „împrăştiat” după bunul plac?! Sunt întrebări de bun-simţ, pentru care cetăţenii întregului judeţ Giurgiu merită un răspuns clar şi corect.
Sunt ferm convinsă că această hotărâre a Consiliului Judeţean Giurgiu va avea aceeaşi rezolvare ca hotărârea privind înfiiţarea unui Parc fotovoltaic, nu înainte însă de a trece prin acelaşi „filtru” al manipulării şi al răutăţii din partea preşedintului Consiliului Judeţean Giurgiu.
Denigrând prefectul şi Instituţia Prefectului, care întotdeauna şi fără excepţie îşi face datoria şi asigură respectarea legii în teritoriu, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu demonstrează, din păcate, un comportament care cel puţin lasă de dorit.
Şi pentru că ceea ce a fost scris şi făcut public rămâne argumentul incontestabil în orice polemică, ataşat aveţi un print screen din cadrul materialelor consemnate în urma şedinţei din data de 29 decembrie 2022.proces CJ


Publicat  :  ianuarie 21, 2023

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare