Programul PNL de guvernare este despre Dezvoltarea României

pnl.foto

 

PNL a lansat, ieri, unul dintre cele mai ambițioase programe de guvernare din ultimii 30 de ani. Guvernul Orban vine cu o ofertă de dezvoltare, fără precedent a României , între 2020-2024.
Președintele PNL, Ludovic Orban, a prezentat programul de guvernare al PNL, document la care au contribuit peste 470 de specialiști. Orban a declarat că programul este un plan de dezvoltare naţională şi „nimeni nu va fi lăsat în urmă în România pe care ne-o imaginăm şi pe care o vom construi”.
Ludovic Orban a mai spus că ”pe 6 decembrie, toţi suntem puşi în faţa unei alegeri decisive: mergem mai departe şi punem în aplicare programul de dezvoltare a României sau nu. Asta este dilema – atât de simplă, dar atât de importantă.
6 decembrie reprezintă un moment de referinţă în istoria României. Pe 6 decembrie lăsăm în urmă ceea ce ne dezbină, lăsăm în urmă stângăciile şi nerealizările noastre şi ne unim forţele pentru România. Nimeni nu va fi lăsat în urmă în România pe care ne-o imaginăm şi pe care o vom construi, dar nimeni nu trebuie să lipsească de la acest efort naţional.
6 decembrie este un apel naţional pentru o cauză naţională. Aici nu e vorba despre partizanate politice, este vorba despre viitorul României, despre ceea ce se va întâmpla cu noi toţi
Acest plan e bine fundamentat, relevă cele mai buni practici internaţionale, evident adaptat la nevoile româneşti. Acesta e planul pentru dezvoltarea noastră naţională. Tocmai acest plan a determinat autorităţile europene să aibă încredere în noi şi să pună la dispoziţia României peste 80 miliarde de euro”.
Premierul României a precizat că ”în perioada de după pandemie o nouă mare oportunitate apare în faţa noastră – oportunitatea de a planifica şi de a folosi amploarea fără precedent a resurselor europene pentru a recupera terenul pe care l-am pierdut în toţi aceşti ani. De o asemenea oportunitate nu poate profita oricine, pentru că o astfel de oportunitate o pot fructifica numai aceia care au demonstrat până acum că au această capacitate de a avansa exponenţial România pe calea dezvoltării. Această oportunitate este istorică. Fie folosim această şansă şi devenim o ţară de top în Europa, fie, ceea ce nu-mi doresc, o putem rata din nou şi putem rămâne din nou în coada plutonului. Locul României este în top”.
Nu mă voi referi la PSD în acest discurs. Nu vreau ca toate aceste alegeri să fie la fel ca alegerile din trecut. Îmi doresc ca aceste alegeri să fie despre România, nu despre partide. Vreau ca aceste alegeri să fie despre dezvoltare, nu despre acuzaţii între actorii politici. Vreau ca aceste alegeri să fie despre viitor, nu despre trecut.

Articol comandat de către PNL Giurgiu, cod mandatar financiar 11200025, executat de SC Actual Media Press SRL


Publicat  :  noiembrie 20, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare