Primăria Giurgiu: Fenomenul abandonului câinilor pe străzile din Giurgiu se acutizează de la o zi la alta

caini

În ultima perioadă, tot mai mulți câini sunt abandonați pe străzile din municipiul Giurgiu, problema fiind semnalată chiar și de giurgiuvenii care sunt martorii acestor acțiuni.
În acest ritm, într-o perspectivă de câteva luni, adăpostul public de câini va deveni neîncăpător, iar fenomenul riscă să scape de sub control.
Tragem un semnal de alarmă și invităm toți cetățenii și instituțiile competente pentru a ne uni forțele în vederea rezolvării fenomenului de abandon al câinilor.
Primăria Giurgiu depune în permanență eforturi pentru a stopa acest fenomen, sprijinind toate campaniile de sterilizare: ultima acțiune de acest gen a fost desfășurată în urmă cu aproximativ două săptămâni, în cadrul căreia au fost sterilizate 600 de patrupede de rasă comună.
Toți deținătorii de animale de companie de rasă comună sunt obligați prin lege să-și sterilizeze și să-și microcipeze patrupedele, iar cel mai important aspect este acela că trebuie să fie conștienți de faptul că abandonul reprezintă o infracțiune.
Dintr-o analiză economică, a rezultat că Primăria Giurgiu cheltuie în medie pentru un animal din adăpostul public, aproximativ 500 de lei, ceea ce reprezintă hrana, tratamentele, sterilizările, vaccinările, microcipările etc., iar cu cât numărul câinilor crește, cu atât presiunea financiară devine din ce în ce mai apăsătoare pentru administrația locală.
Din păcate, legislația din România este permisivă referitoare la abandon și la obligațiile pe care le are orice proprietar de animal de rasă comună, însă acest fapt nu ne împiedică pe noi, autorități și cetățeni, să acționăm pentru un oraș sigur și curat.
Administrația locală din Giurgiu spune ”STOP ABANDONULUI CÂINILOR PE DOMENIUL PUBLIC!”.
Trebuie să înțelegem că doar prin schimbare de paradigmă și prin crearea unui liant între Primărie-Giurgiu Servicii Locale-Poliția Locală-Poliția Animalelor-cetățeni, vom putea pune capăt acestor acțiuni care pun în pericol siguranța giurgiuvenilor.
Prin urmare, vom folosi toate resursele în vederea stopării fenomenului abandonului, sperând că giurgiuvenii se vor alătura acestor acțiuni extrem de importante pentru comunitate.


Publicat  :  martie 28, 2023

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare