Prevenția în sistemul de sănătate din România

sorina_pintea_

În perioada 18 -19 iunie, s-a desfășurat prima ediție a Forumului Național al Spitalelor. Evenimentul și-a propus să devină cea mai importantă platformă de discuții la nivel național pe problematica organizării și funcționării spitalelor publice și private din România.

La forumul care a reunit manageri de spitale și asociații de pacienți,a participat și ministrul Sănătății, Sorina Pintea. În cadrul discuțiilor, aceasta s-a declarat o aprigă susținătoare a vaccinării.

Sunt pro vaccinare, pro obligativitate ca şi cuvânt, dacă nu o să avem în legea vaccinării cuvântul obligativitate a informării, a vaccinării, rămâne să dezbatem, nu vom rezolva problema. Gradul de acoperire vaccinală optim este 95%, după cum spun experţii OMS, foarte puţine ţări vor ajunge la acel grad, dar nici un grad de vaccinare ca şi în Ţăndărei, judeţul Ialomiţa, de 1,2% – un singur vaccin făcut în luna martie în condiţiile în care avem cinci cabinete de medici de familie”, a afirmat Sorina Pintea.

Dezbaterile din cadrul întâlnirii au avut în prim-plan problema prevenției, un subiect sensibil și mult discutat și cu ocazia altor forumuri din domeniul sănătății.

Ministrul Sănătății a mai spus că în medicina preventivă este nevoie de programe sustenabile și a amintit Planul Național al Hepatitelor, program lansat anul acesta, bugetat, care funcționează. Sorina Pintea a mai vorbit și despre recomandările formulate pentru legea prevenției

 

 


Publicat  :  iunie 20, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare