Preşedintele PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina: Combaterea scumpirilor, readucerea sub control a inflației și asigurarea unor echilibre funcționale în relațiile economice rămân priorităţile PSD!

marian mina
În acest sens, a fost aprobat un nou set de măsuri în cadrul programului “Sprijin pentru România”.
Astfel, de la 1 iulie, 3,2 milioane de pensionari, cu pensia mai mică de 2.000 de lei/lună, vor primi un sprijin unic de 700 de lei. În plus, 1,2 milioane de salariați din sistemul public vor beneficia de creșterea cu un sfert a diferenței de salariu prevăzută de legea salarizării unice. Tot de la 1 iulie, cetăţenii şi companiile aflate în dificultate pot solicita amânarea cu 9 luni a ratelor bancare.
Coaliţia a decis şi diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puţin 10%, creşterea colectării veniturilor cu 10 miliarde de lei, cât şi accelerarea absorbţiei fondurilor europene.
Avem în vedere nu doar măsuri executive, ci și proiecte legislative precum Legea anti-speculă, Legea transparenței adaosului comercial, Legea marjei limitate de adaos comercial pentru produsele subvenționate/susținute de stat. Pentru că este IMPORTANT să fie atacate și cauzele de fond ale scumpirilor, nu doar consecințele!
Sprijin Pentru România Măsuri Pentru Oameni PSD.


Publicat  :  mai 24, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare