Preşedintele PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina: Astăzi, a fost semnat cel mai mare contract, din ultimii 30 de ani, pentru o autostradă din România, în valoare de 5,32 de miliarde de lei

autostrada

Astfel, PSD face posibilă prima autostradă peste Carpați şi este o nouă dovadă că social-democratul Sorin Grindeanu este un ministru al Transporturilor eficient şi care și-a respectat angajamentele.
Contractul prevede proiectarea și execuția lotului trei al autostrăzii Sibiu-Pitești care va traversa efectiv Carpații, între localitățile Cornetu și Tigveni.
Din acest moment, putem spune că întreaga autostradă este contractată, iar un important sector al coridorului 4 Pan European, în lungime totală de 122 de km, are un termen de finalizare predictibil.
Asocierea italiană WEBUILD SPA – TRANCRAD SRL, câștigătoarea licitației, are la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 45 de luni pentru construcție.
Secţiunea cuprinde 95 de poduri și pasaje, un tunel cu două galerii independente, în lungime de 1.7 km/galerie, 2 noduri rutiere, unul la Cornetu și altul la Văleni, şi un Ecoduct în zona localității Călinești, iar lucrările trebuie să fie gata în anul 2027.
Trebuie reamintit că Sorin Grindeanu a reușit să deblocheze lucrările pentru construcția acestui sector al Autostrăzii Sibiu – Pitești, după 3 ani în care licitația pentru desemnarea constructorului a stat blocată.


Publicat  :  august 1, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare