Uniunea Europeană a deblocat 2,4 miliarde de euro din Fondul pentru Modernizare, pentru a finanța 31 de proiecte din șapte țări membre, inclusiv România.
Sunt finanțate investiții suplimentare în România (1,1 miliarde de euro), Cehia (un miliard de euro), Bulgaria (197 de milioane de euro), Polonia (47 de milioane de euro), Croația (88 de milioane de euro), Letonia (5 milioane de euro) și Lituania (un milion de euro).
În cazul României, investițiile vizează noi capacități de producție de energie electrică din surse regenerabile, încălzire urbană și infrastructură de gaz pentru a înlocui energia pe bază de cărbune.
Totalul plăților din Fondul pentru Modernizare, din ianuarie 2021 și până astăzi, se ridică la aproximativ 7,5 miliarde de euro.
România este una dintre cele zece țări din centrul și estul UE cu venituri mai mici care primesc sprijin financiar prin Fondul de Modernizare în tranziția lor către neutralitatea climatică. Finanțările vizează modernizarea sistemelor energetice, sporind eficiența energetică și facilitând o tranziție echitabilă în regiunile dependente de cărbune.
Pe baza acestui sprijin financiar, statele beneficiare își vor reduce dependența de combustibilii fosili din Rusia, își vor îndeplini obiectivele climatice și energetice pentru 2030 și vor contribui la angajamentul UE de a atinge neutralitatea climatică până în 2050
Preşedintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu: România primește 1,1 miliarde de euro din Fondul pentru Modernizare pentru a accelera tranziția către energia curată!
Publicat
: iunie 8, 2023
Related Articles
-
-
Andrei Alexandru, deputat PNL de Giurgiu: Sunt absolut revoltat de ceea ce se întâmplă la Compania Națională Aeroporturi București!
-
Andrei Alexandru, deputat PNL de Giurgiu: După alegerile prezidențiale, este clar că românii nu mai vor soluții ”de avarie” sau compromisuri, ci așteaptă decizii ferme!

Citește și …
-
-
-
-
Giurgiu, un judeţ furat! Cum fac bani „şmecherii” din agricultură (III)
Posted in: Actualitate, Dezvaluiri Comments: 0
-
-
-
-
-
-
-
-
Giurgiu, un judeţ furat! Cum fac bani „şmecherii” din agricultură (III)
Posted in: Actualitate, Dezvaluiri Comments: 0
-
-
-
Conducere nouă la Ocolul Silvic Giurgiu: ing. Daniel Antonescu preia interimar funcția de director
Posted in: Actualitate, Administratie, Dezvaluiri Tags: ing. Daniel Antonescu, ocolul silvic GiurgiuÎncepând cu 1 iulie 2025, conducerea Ocolului Silvic Giurgiu a fost preluată temporar de către inginerul silvic Daniel Antonescu, provenit de la Ocolul Silvic Bolintin. Numirea a fost făcută prin detașare pe o perioadă de 6 luni, urmând ca, ulterior, să se decidă dacă va fi reconfirmat în funcție sau se va organiza un concurs. […]
Read More
Post your comments