Uniunea Europeană a deblocat 2,4 miliarde de euro din Fondul pentru Modernizare, pentru a finanța 31 de proiecte din șapte țări membre, inclusiv România.
Sunt finanțate investiții suplimentare în România (1,1 miliarde de euro), Cehia (un miliard de euro), Bulgaria (197 de milioane de euro), Polonia (47 de milioane de euro), Croația (88 de milioane de euro), Letonia (5 milioane de euro) și Lituania (un milion de euro).
În cazul României, investițiile vizează noi capacități de producție de energie electrică din surse regenerabile, încălzire urbană și infrastructură de gaz pentru a înlocui energia pe bază de cărbune.
Totalul plăților din Fondul pentru Modernizare, din ianuarie 2021 și până astăzi, se ridică la aproximativ 7,5 miliarde de euro.
România este una dintre cele zece țări din centrul și estul UE cu venituri mai mici care primesc sprijin financiar prin Fondul de Modernizare în tranziția lor către neutralitatea climatică. Finanțările vizează modernizarea sistemelor energetice, sporind eficiența energetică și facilitând o tranziție echitabilă în regiunile dependente de cărbune.
Pe baza acestui sprijin financiar, statele beneficiare își vor reduce dependența de combustibilii fosili din Rusia, își vor îndeplini obiectivele climatice și energetice pentru 2030 și vor contribui la angajamentul UE de a atinge neutralitatea climatică până în 2050
Preşedintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu: România primește 1,1 miliarde de euro din Fondul pentru Modernizare pentru a accelera tranziția către energia curată!
Publicat
: iunie 8, 2023

Citește și …
-
-
-
-
Ședință de lucru a Colegiului Prefectural Giurgiu
Posted in: Actualitate, Administratie Comments: 0
-
-
-
-
Ședință de lucru a Colegiului Prefectural Giurgiu
Posted in: Actualitate, Administratie Comments: 0 -
-
-
-
-
-
-
Exclusiv: Satele din Giurgiu sunt ” terorizate” de câinii fără stăpâni. Adăposturile pentru animale, o afacere bănoasă
Posted in: Actualitate, Dezvaluiri Tags: adaposturi de caini, caini fara stapani, giurgiu, Valter MaracineanuPreambul: Conform unui Regulament din anul 2023 al Parlamentului şi Comisiei Europene (COM (2023), 769 final), comerţul cu câini şi pisici în cadrul Uniunii Europene este o afacere foarte profitabilă. UE estimează că anual se realizează tranzacţii, prin practici comerciale neloiale sau chiar ilegale, în valoare de 1,3 miliarde euro. Cu ocazia acțiunii coordonate a […]
Read More
Post your comments