Ei au semnat o scrisoare comună adresată președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, prin care propun:
– Suplimentarea fondurilor UE distribuite fermierilor drept compensații și posibilitatea folosirii acestor fonduri pentru direcționarea exporturilor ucrainene către țările din Africa și Orientul Mijlociu.
– Sprijin financiar UE pentru dezvoltarea infrastructurii de transport din statele noastre și pentru operatorii din piață care au nevoie de vehicule suplimentare. Cerealele ucrainene vor putea fi trimise mai rapid către țările importatoare, printr-o rețea de transport bine pusă la punct.
– Uniunea Europeană, în colaborare cu Programul Alimentar Mondial, să găsească o soluție care să permită achiziționarea grânelor ucrainene, pentru a nu rămâne în UE.
– Urgentarea procesului de ajutorare a fermierilor și crearea unor mecanisme automate de sprijin pentru fermierii din regiunile afectate.
– Comisia Europeană să ia în calcul reintroducerea taxelor vamale pentru importurile din Ucraina, care beneficiază acum de scutire.
Este o luptă pentru sprijinirea fermierilor români, în care m-am implicat de la început. Am solicitat Comisiei Europene, împreună cu colegul meu Daniel Buda, măsuri pentru sprijinirea producătorilor români de cereale. Ni s-au alăturat colegii din grupul PPE România și o serie de eurodeputați din statele învecinate. Am convins Comisia Europeană să deblocheze bani din rezerva de criză a UE, ceea ce se întâmplă rar. Am făcut tot ceea ce a depins de noi, dar furnizarea dovezilor referitoare la pierderi a depins de Ministerul Agriculturii.
Comisia Europeană a propus despăgubiri pentru Polonia, România și Bulgaria, iar suma care revine țării noastre a fost stabilită la 10,05 milioane de euro. La Consiliului European din 23-24 martie, președintele Klaus Iohannis a solicitat majorarea sumei destinate fermierilor români. Comisia Europeană pregătește al doilea pachet de ajutor pentru fermierii afectați de afluxul de grâne la prețuri scăzute din Ucraina. Acesta va fi în valoare de 75 de milioane de euro, potrivit informațiilor venite de la reprezentanți ai Comisiei Europene.
Preşedintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu: Premierii din România, Bulgaria, Polonia, Slovacia şi Ungaria propun Comisiei Europene un set de măsuri pentru protejarea fermierilor afectați de afluxul de grâne la prețuri scăzute din Ucraina
Publicat
: aprilie 3, 2023
Related Articles
-
-
Preşedintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu: Îi urez succes lui Ion Ghimpețeanu în funcția de prefect al județului Giurgiu!
-
Preşedintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu: Voi lupta pentru ca România să beneficieze pe deplin de cele mai importante politici europene din domeniul medical!

Citește și …
Ion Ghimpețeanu, prefectul județului Giurgiu: Astazi, după ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, am mers de urgență în teritoriu pentru constatarea pagublelor si gestionarea problemelor în urma furtunii abatute aseară în nordul județului Giurgiu
Posted in: Actualitate, Administratie Tags: actiuni teritoriu, prefect Ion GhimpeţeanuAm stat de vorbă cu autoritățile locale, cu cetățenii afectati, precum și cu angajatii furnizorilor de energie electrică, semnal tv , internet, cu lucrătorii de la firmele de salubritate pe care i-am găsit pe teren, precum și cu cetățenii direct afectați de dezastrul naturii. Am aflat care le sunt problemele si, în dinamica zilei am […]
Read More
Post your comments