Preşedintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu: Partidul Popular European (#epp) este și va rămâne apărătorul fermierilor și al comunităților rurale!

Dan Motreanu1

Am participat la Conferința pentru agricultură a grupului PPE: ”O viziune pentru fermieri și agricultură”. În cadrul acestei conferințe, PPE a prezentat viziunea strategică pentru o agricultură durabilă a Uniunii Europene.
În Uniunea Europeană funcționează peste nouă milioane de ferme, oferind locuri de muncă pentru aproximativ 17 milioane de cetățeni. Peste 30% din aceste ferme își desfășoară activitatea în România.
În ultimii ani, agricultura a suferit din cauza consecințelor pandemiei, secetelor, temperaturilor extreme și a impactului războiului din Ucraina.
România a demonstrat solidaritate cu Ucraina și s-a confruntat cu consecințe economice majore. Am semnalat Comisiei Europene și am beneficiat de fonduri din rezerva de criză a Politicii Agricole Comune (PAC). Cu toate acestea, resursele oferite nu sunt suficiente pentru a atenua impactul asupra fermierilor români.dezbatere PE
Fermierii se confruntă în prezent cu provocări enorme care amenință viitorul acestui sector cheie. PPE le-a luat apărarea de fiecare dată când au apărut amenințări la adresa lor.
Alături de colegii mei din PPE, voi milita în continuare pentru egalitatea subvențiilor PAC în toate statele membre, ceea ce înseamnă subvenții mai mari pentru agricultorii români. De asemenea, voi sprijini alocări bugetare suplimentare dedicate agricultorilor și pentru promovarea sectorului în rândul tinerilor.
Am lucrat și voi continua să lucrez pentru o agricultura europeană mai rezilientă, pentru un venit echitabil pentru fermierii noștri, pentru atragerea tinerilor în agricultură și consolidarea zonelor rurale în beneficiul nostru, al tuturor. Dan Motreanu PPE
La conferință au fost prezenți miniștrii agriculturii din PPE, comisarii europeani ai PPE, reprezentanții fermierilor europeni și ai organizațiilor lor sectoriale, parlamentarii PPE specializați în domeniul agricol, experți în domeniul agricol.


Publicat  :  septembrie 20, 2023

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare