Preşedintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu: Fonduri europene pentru firmele din industria alimentară și construcții

IMM-uri PNL

Companiile românești din industria alimentară și din construcții au la dispoziție fonduri UE de 290 de milioane euro pentru a-și îmbunătăți procesele de lucru, pentru a deveni mai competitive și mai profitabile. Bugetul poate fi majorat până la 300 de milioane de euro, în funcție de numărul și calitatea proiectelor depuse.
Suma este accesibilă sub forma unor granturi cu valoarea între 50.000-500.000 euro, de care pot beneficia peste 2.000 de companii mici și mijlocii.
Măsura 4.1.1 Bis a fost inițiată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.
Activitățile eligibile sunt:
« modernizarea/echiparea/racordul la utilități publice/ eficiență energetică a infrastructurilor de tip clădiri specifice aferente capacităților de producție existente, precum și pentru alte categorii de cheltuieli aferente infrastructurilor specifice de producție pentru care nu este necesară obținerea de autorizații de construire;
« dotarea cu echipamente, utilaje specifice, mobilier specific, dotări IT, inclusiv pentru eficiență energetică, necesare activității de producție, precum și alte achiziții de bunuri de această natură care sunt necesare capacităților de producție existente.


Publicat  :  august 18, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare