Preşedintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu: Eficientizarea energetică și îmbunătățirea condițiilor de lucru, finanțate din fonduri europene

PNL

Eficientizarea energetică și îmbunătățirea condițiilor de lucru, finanțate din fonduri europene, sunt alte două ramuri ce ar putea interesa IMM-urile, dar, de această dată, și întreprinderile mari. Este vorba de un total de 800 de milioane de euro în total, alocați prin măsurile derulate de Ministerul Fondurilor Europene.
Prin Măsura 4.1.1. BIS urmează a fi acordați 300 de milioane de euro, companiilor românești din industria alimentară și din construcții. Aceștia au la dispoziție fonduri europene de 300 milioane euro pentru a-și îmbunătăți procesele de lucru, pentru a deveni mai competitive și mai profitabile.
Suma este accesibilă sub forma unor granturi cu valoarea între 50.000-500.000 euro, de care pot beneficia peste 2.000 de companii mici și mijlocii.
Alte 500 milioane euro urmează a fi alocate pentru finanțarea investițiilor în măsuri de eficiență energetică pentru întreprinderi mari și IMM-uri
Granturile ce vor fi acordate acestei categorii de beneficiari au valoarea minimă de 50.000 euro și valoarea maximă de 500.000 euro, cu excepția celor acordate în baza schemei de minimis, unde valoarea maximă este de 200.000 euro.


Publicat  :  iulie 24, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare