PNL va dezvolta agricultura din fonduri europene

ferme familie

Programul de Guvernare al Partidului Național Liberal prevede sprijinirea fermelor de familie și promovarea comercializării produselor românești. Programul PNL este singurul program realist și finanțabil, proiectele fiind deja negociate cu oficialii europeni.
Guvernul Orban lansează programe de sprijin și plăți directe în agricultură în valoare de 21,67 miliarde de euro din fondurile europene alocate pentru perioada 2021-2027.
PNL investește 6,5 miliarde de euro în infrastructura de irigații, reluarea lucrărilor la Canalul Siret-Bărăgan, lucrări de prevenire a deșertificării, finalizarea sistemului național antigrindină.
Vor fi finanțate rețele naționale de colectare, depozitare, procesare și distribuție a produselor românești cu un buget 750 milioane de euro.
Guvernul PNL susține investițiile private în colectarea, depozitarea, stocarea și procesarea produselor agroalimentare pentru creșterea valorii adăugate a materiei prime – 430 milioane de euro.
De asemenea, în programul de guvernare al PNL este prevăzută suma de un milliard de euro pentru investiții la nivelul fermelor în sector vegetal și zootehnic, din care, pentru ferma de familie aproximativ 200 milioane de euro.
Un obiectiv important al Guvernului PNL este instalarea tinerilor fermieri, cu teren agricol concesionat de la stat, până la 50 ha/fermier, prin alocarea sumei de aproximativ 520 milioane de euro.
În același timp, PNL va finanța investițiile în fermele ecologice care integrează funcția de procesare, funcția agropedagogică, funcția agroturistică, precum și alte scheme de calitate – 550 milioane de euro.
Guvernul PNL va susține crearea lanțurilor alimentare scurte „De la fermă la consumator”.

Articol comandat de către PNL Giurgiu, cod mandatar financiar 11200025, executat de SC Actual Media Press SRL


Publicat  :  noiembrie 30, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare