Peste 70% dintre aleşii locali din Giurgiu sunt în atenţia DNA

dna

Anul trecut când, după vizita la Giurgiu a premierului Victor Ponta, însoţit de către Liviu Dragnea, a avut loc la un hotel din Giurgiu celebra întâlnire cu primarii, în care aceştia au semnat mai multe contracte de finanţare cu Ministerul Dezvoltării, la pachet cu adeziunea de trecere la PSD, spuneam că aceasta a fost înregistrată integral, atât audio cât şi video.

Atât de către serviciile de informaţie cât şi de sistemul propriu de monitorizare al hotelului, cunoscut pentru performanţa în acest domeniu.
De multe ori poliţia din Giurgiu apelează la înregistrările realizate de către camerele video ale hotelului, pentru rezolvarea infracţiunilor înfăptuite zona.

A fost o chestiune doar de timp pentru că toate negocierile de lucrări, funcţii şi bani, aflate în spatele ordonanţei traseismului politic, să ajungă în atenţia DNA.
Este cel mai complex şi mai amplu dosar instrumentat de către DNA, vizaţii fiind mii de politicieni din întreaga ţară.

Ziarul http://www.enational.ro oferă amănunte despre această anchetă, cu specificaţia că judeţul Giurgiu este primul ce va fi afectat:”
4.607 de consilieri locali, 184 de consilieri judeţeni şi 552 de primari au devenit peste noapte membri ai partidelor politice rivale.
Numai că, având ştiinţă de ce avea să urmeze, normal că structurile informative s-au aşezat temeinic la pândă.

Pentru că nimeni nu poate crede că peste cinci mii de politicieni şi-au dat seama în aceeaşi clipă că strategia pe care unii o împărtăşiseră de câteva mandate chiar nu mai îi reprezintă. Astfel ca toţi cei care au cerut sau intermediat diverse favoruri pentru a sări dintr-o barcă în alta, împreună cu „sponsorii” sau „săgeţile” din propriile grupuri de interese, au fost luaţi ca din oala în urma monitorizării lor…

Judeţe şterse de pe harta
Cert este însă că, după cum reiese din informaţiile intrate în posesia noastră, prea puţini dintre traseisti şi-au negociat strict în nume propriu schimbarea taberei.
Pentru că, pe scurt, aceştia au cerut funcţii în diverse regii autonome, direcţii judeţene sau structuri centrale atât pentru oamenii lor de încredere, cât şi pentru „cotizanţii” de profesie.

Ceea ce a stârnit o reacţie, tot financiară, din partea celor care erau astfel în pericol să-şi piardă „feudele” în urma absorbţiei de traseisti. Şi care au plusat sumele deja date pentru posturile deţinute în administraţie, doar pentru a nu le pierde. Şi astfel, în horă traficului de influenţa au intrat tot mai multe persoane.
Este suficient să amintim că în Giurgiu nu mai puţin de 73 la sută dintre primari au schimbat partidul, în Neamţ, puţin peste 50 la sută, la Buzău, aproape 40 la sută şi lista poate continua.

Astfel că, în aceste judeţe, procurorii vor avea şi cel mai mult de lucru”.
Sursă: http://www.enational.ro


Publicat  :  aprilie 17, 2015

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare