Pesta porcină africană confirmată într-o a doua localitate din judeţul Giurgiu, la Mihai Bravu

pesta porcina

Un număr de cinci porci au fost sacrificaţi într-o gospodărie din localitatea Mihai Bravu după ce, la unul dintre aceştia, a fost confirmat virusul pestei porcine, a declarat şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Giurgiu, Liviu Florescu.
Potrivit sursei citate, acesta a fost cel de-al patrulea focar de pestă depistat pe raza judeţului.

„La finalul săptămânii trecute am încheiat acţiunea de ucidere a tuturor porcilor din localitatea Brăniştari după ce în localitate au fost confirmate trei focare de pestă porcină africană, dar, din păcate, a mai fost confirmat un caz şi într-o localitate aflată la trei kilometri de Brăniştari, la Mihai Bravu, motiv pentru care cei cinci porci din gospodăria unde a fost confirmat virusul au fost ucişi. În total, au fost ucişi pe raza judeţului un număr de 125 de porci din gospodării”, a spus Liviu Florescu.

El a afirmat că, în această situaţie, filtrele formate din specialişti sanitar-veterinari, poliţişti şi jandarmi au fost mutate la Mihai Bravu, la Brăniştari fiind acum în responsabilitatea Primăriei să menţină covoarele de dezinsecţie.

În judeţul Giurgiu au fost confirmate trei focare de pestă porcină la trei gospodării din Brăniştari şi cel de-al patrulea la Mihai Bravu. Totodată, în apropierea localităţii Frăteşti a fost descoperit, pe marginea DN 5 Bucureşti-Giurgiu, la Bibiţa, un porc mistreţ mort pentru care sunt aşteptate probele de laborator.

Sursa:romaniatv.net


Publicat  :  octombrie 1, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare