Pe bolnavi îi eutanasiem sau graţiem?

16395937_10206375071215271_714722683_n

În o Românie îngheţată în ultimele săptămâni într-o disputată cretină legată de o presupusă lege a graţierii şi amnistiei, bolnavii sunt umiliţi de problemele periodice create de cardul de sănătate.
Nu am văzut pe cineva să protesteze că bunica sa a trebuit să stea ore în şir în sala de aşteptare a medicului de familie, deoarece reţeta lunară nu i se poate elibera.Că trebuie să facă zilnic drumul spre farmacie, deoarece nu îşi poate lua reţetele compensate. Că asistentele ies pe holurile cabinetelor, pentru a lua tensiunea bătrânilor obosiţi de atâta aşteptare. Că, odată încheiat scandalul Hexi Pharma, infecţiile intraspitalicesti continua să facă victime (chiar săptămâna trecută, în Spitalul Giurgiu, o persoană diabetică a intrat în comă şi a decedat pe secţia de chirurgie, după o simplă intervenţie chirurgicală la picior. Primele bănuieli: stafilococ auriu).

Încă de vineri, sistemul informatic al cardului de sănătate este nefuncţional. Sigură intervenţie a Casai Naţionale de Sănătate a fost un comunicat de presă prin care recomandă operatorilor să elibereze reţele în mod off line. Numai că medicii şi farmaciile refuză să opereze în acest mod, deoarece riscurile de nedecontare sunt foarte mari.
Mentenanţa Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) ar trebui să fie asigurată de către Teamnet, una dintre firmele ” fugarului ” Sebi Ghiţă. Pentru ” tinerii frumoşi şi liberi „; un protest, o dezbatere publică, ceva?


Publicat  :  ianuarie 31, 2017

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare