O nouă amânare pentru testele de salivă în școli

teste saliva

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat un nou termen la care testele de depistare a infecției cu Covid pe bază de salivă vor ajunge în școli – jumătatea săptămânii viitoare, deși ele erau așteptate la finalul acestei săptămâni. Această amânare vine în contextul în care nu este clar în acest moment dacă aceste teste vor putea fi făcute și acasă, de către părinți, sau doar la școală.
„Testele încă nu au ajuns în școli. După ultimele informații pe care le-am primit astăzi, ele vor ajunge cel mai târziu la jumătatea săptămânii viitoare, deși inițial am primit asigurări că vor ajunge la finalul acestei săptămâni, dar cert este că vor ajunge”, a afirmat ministrul Educației în cadrul unei conferințe organizate de ANOSR, care a avut loc înainte ca ministerul Sănătății să iasă cu precizări suplimentare legate de procedura de testare.
Ministerul Sănătății a anunțat astăzi, ca răspuns la solicitările Ministerului Educației de a veni cu clarificări, că legislația în vigoare nu exclude utilizarea la domiciliu a testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă, iar decizia utilizării la domiciliu a acestor teste „revine sistemului educațional”.

Sursa: Hotnews.ro


Publicat  :  noiembrie 17, 2021

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare