Numărul solicitărilor la Serviciul de Ambulanţă Giurgiu s-a dublat

ambulanta giurgiu

Numărul solicitărilor la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Giurgiu s-a dublat în ultimele 24 de ore, în cea mai caniculară zi din luna august, fiind constatată o creştere a numărului de apeluri din partea bolnavilor cu afecţiuni psihice.
” Dacă duminică am avut 42 de solicitări în 24 de ore, ieri (luni – n.r.) numărul solicitărilor a ajuns la 90 în 24 de ore”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al SJA Giurgiu, Rodica Cărăbaş. Chiar dacă paleta solicitărilor este una largă, cei de la SJA au constatat o creştere a numărului solicitărilor din partea celor cu boli psihice, fiind înregistrate cinci solicitări într-o singură zi. Toţi cei cinci au fost internaţi în spitalul pentru persoane cu afecţiuni neuropsihice de la Vadu Lat.
Potrivit Rodicăi Cărăbaş, cazurile înregistrate la ambulanţă în aceste zile caniculare nu au avut o strictă legătură de cauzalitate cu temperaturile caniculare, în sensul că nu au fost înregistrate persoane leşinate în stradă, dar unele persoane cunoscute cu anumite afecţiuni cum ar fi cardiacii, hipertensivii sau cei cu boli psihice au avut nevoie de îngrijiri medicale de specialitate. Marţi, până în jurul prânzului, numărul solicitărilor la SAJ Giurgiu a ajuns la aproximativ 80.

Sursa: Agerpres


Publicat  :  august 13, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare