Ministrul Sănătăţii anunţă că un nou lot de vaccin antigripal va fi livrat medicilor de familie în jurul datei de 15 decembrie

vaccin antigripal

 

Un nou lot de vaccin antigripal va ajunge în cabinetele medicilor de familie în jurul datei de 15 decembrie, a anunţat ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

„Această criză a vaccinului se repetă în fiecare an şi îmi doresc ca la anul să nu mai fie un subiect de media. Este neplăcut prin consecinţele care se răsfrâng asupra pacienţilor. Vom încerca să nu mai repetăm aceleaşi greşeli care s-au făcut în achiziţii. Să vă dau un exemplu – medicii au făcut o estimare şi Ministerul Sănătăţii a scăzut această estimare foarte mult. În procesul de achiziţie au existat nenumărate întârzieri şi aceste greşeli au fost repetate în fiecare an şi le-am identificat. Acest lucru se va ameliora prin debirocratizare şi prin noul mod de organizare a Ministerului Sănătăţii. Serviciile care se ocupă de aceste aspecte vor colabora mai bine. Nu putem soluţiona în patru săptămâni ceea ce nu s-a soluţionat anterior. Mai este un lot de vaccinuri care se va livra în jurul datei de 15 decembrie şi suntem în legătură cu Direcţiile de sănătate publică pentru a eficientiza distribuţia stocului existent”, a afirmat ministrul Sănătăţii, Victor Costache, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că medicii de familie au estimat un necesar de doze de vaccin antigripal cu 30% mai mare decât s-a achiziţionat de către Ministerul Sănătăţii. „Cred că o comunicare mai bună cu medicii de familie va preveni astfel de crize în anii următori. Avem încredere în estimările făcute de colegii noştri şi probabil nu vom mai avea astfel de crize”, a transmis ministrul.

Sursa:RomaniaTV


Publicat  :  decembrie 4, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare