Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a controlat noaptea trecută casele de tip familial din Giurgiu. Ce condiţii inumane a găsit aici!

Dunarii_ minstrul FamilieiMinisterului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero, a efectuat seara trecută o vizită inopinantă la căsuţa de tip familial Dunării din Giurgiu, structură aflată în subordinea DGASPC Giurgiu.
Controlul ministrului familiei a survenit în urma numeroaselor semnale apărute în spaţiul public în legătură cu neregulile grave de aici: ploşniţe, mâncare stricată şi un comportament agresiv şi abuziv al angajaţilor.
Chiar în timpul controlului mai mulţi copii din centru au dorit să vorbească cu reprezentanţii presei pentru a dezvălui condiţiile inumane în care trăiesc în această structură a DGASPC Giurgiu.
Ne-au povestit multe. Nu mai au acces la televizor, ca pedeapsă că au vorbit despre neregulile de aici, mâncarea este insuficientă şi nu respectă graficul afişat (de exemplu, în seara aceasta în meniu era mâncare de mazăre cu cârnăciori.. de fapt au mâncat zacusca), hainele le sunt rupte şi ponosite, despre acces la educaţie şi la consiliere de specialitate nici nu poate fi vorba. Mai grav, unii angajaţi vin la muncă sub influenţa băuturilor alcoolice şi încep să- i lovească pe beneficiari.
A fost un strigăt disperat de ajutor al unor copii nevinovaţi care îşi trăiesc dramele fără ca cei responsabili de destinul lor să le pese.Giurgiuveni ajutoare 1
În timpul controlului de aproximativ, 90 de minute, în faţa căsuţei de tip familial au venit mai mulţi giurgiuveni cu diferite ajutoare pentru copiii de aici, dar şi mai multe echipaje de poliţie.Politie-Dunarii
O minoră de 17 era dispărută din centru, a fost nevoie de prezenţa ministrului şi a presei pentru că angajaţii de aici să anunţe autorităţile.Ministrul Familiei

” Aici copiii au nevoie de multă susţinere, de multă înţelegere. Din păcate, cei care ar trebui să facă acest lucru nu o fac cu determinare. O să am o discuţie cu reprezentanţii Autorităţii Naţionale Pentru Protecţia Copilului, iar instituţiile judeţene ar trebui să se implice mai mult. În urmă cu două zile a fost un control de la AJPIS, fructele erau mucegăite acum. Şi mâncarea lasă mult de dorit, nu mi se pare în regulă. Am vizitat şi aşa zisa magazie unde se ţin legumele şi fructele şi acestea erau mucegăite. „
O temă delicată a declaraţiei ministrului Natalia Intotero a fost presupusă relaţie neprincipială dintre preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Beianu, şi o minoră instuţionalizată.
Ministerului Familiei a declarat că ştie despre acest subiect, este un proces pe rol şi instituţiile statului ar trebui să accelereze acest proces deoarece, dacă se confirmă, este vorba despre  o infracţiune deosebit de gravă.


Publicat  :  octombrie 6, 2023

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare